Una dona de nacionalitat romanesa ha estat alliberada del malson que ha estat vivint els últims mesos a Madrid. La Policia Nacional ha detingut a una parella de proxenetes que presumptament obligava la jove a prostituir-se i a abonar-los diàriament una quantitat de 500 euros, a més de controlar-la constantment i impedir que es comuniqués amb ningú que no fossin els seus clients. La víctima va arribar a Espanya enganyada per la seva pròpia germana, que li havia dit que treballaria com a cambrera. En arribar, no obstant això, la dona va ser tancada, maltractada amb pallisses i amenaçada per part de la parella de presumptes proxenetes, amb l'objectiu que exercís la prostitució.

Una trucada anònima alertant de l'explotació sexual que vivia una dona romanesa, de qui no han transcendit més dades, ha estat suficient perquè la Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats romaneses, investigués el cas i aconseguís l'alliberament de la víctima de tràfic d'éssers humans. La dona ha estat exercint la prostitució obligada, suposadament, per una parella, de nacionalitat també romanesa, en el polígon Marconi, situat al districte madrileny de Villaverde, d'on no podia sortir llevat que pagués a la parella una important suma de diners de forma diària, segons han sabut fonts de l'agència EFE.

La parella obligava la dona a efectuar serveis de menys de 10 minuts per 20 o 30 euros

La dona, que va arribar a Espanya pensant que treballaria com a cambrera per un engany de la seva pròpia germana, estava tancada en el polígon Marconi, i únicament podia sortir d'allà si pagava a la parella 500 euros diaris, diners que només podia obtenir mitjançant la prostitució. La parella també obligava la dona a assolir aquesta quantitat efectuant serveis sexuals de menys de deu minuts de durada, pels quals no podia cobrar més de 20 o 30 euros, i cada vegada que finalitzava un servei havia de contactar amb ells.

A més, la víctima vivia completament aïllada, ja que els presumptes proxenetes, no només l'obligaven a avisar-los cada vegada que acabava un servei, sinó que també li prohibien que parlés amb qualsevol persona que no fos client seu. Els presumptes proxenetes, que ho tenien tot previst i calculat al mil·límetre, també van alliçonar la víctima amb què, en el cas que aparegués la policia i li preguntés per la seva situació, respongués que exercia la prostitució de forma voluntària per mantenir la seva filla.

Més d'11.000 víctimes de tràfic d'éssers humans en un any

L'últim any, des de l'1 de juliol de 2021 fins al 30 de juny de 2022, la Policia Nacional ha portat realitzat un total de 1.613 investigacions per tràfic d'éssers humans i per explotació (sexual o laboral), detectant 11.110 víctimes en total, i amb més de 1.400 persones detingudes.

Què fer si se sospita que algú és víctima de tràfic?

Aquesta dona romanesa ha estat alliberada del malson de l'explotació sexual gràcies a una trucada anònima. En el cas que hi hagi sospites que algú és víctima de tràfic d'éssers humans i d'explotació, és necessari contactar amb el telèfon 900 10 50 90, que és l'habilitat per al servei de víctimes de tràfic d'éssers humans.