Troben dos joves ferits greus al mig de l'autovia A-67, a l'altura de Molledo, a Cantàbria. Un conductor els va veure caure d'un camió quan conduïa per la via.

Apareixen dos joves ferits greus en l'A-67 de Cantàbria

Aquesta tarda, el Centre d'Atenció a Emergències de Cantàbria ha rebut diverses trucades. Entre elles ha sorprès la d'un home, que ha explicat que ha vist diverses persones "tirades" a l'autovia A-67, sentit Reinosa, en el punt quilomètric 156, a l'altura de la localitat de Molledo.

Segons el relat del testimoni, estava conduint uns 200 metres per darrere d'un camió quan ha vist "com queien dos paquets" i en arribar al punt del succés ha comprovat que es tractava de dues persones joves.

És per això que ha trucat al 112 i s'han mobilitzat els serveis d'emergències 061, efectius de la Guàrdia Civil i al servei de manteniment de carreteres.

Deixats anar per un camió a Molledo

En arribar, el Servei d'Urgències i Emergències sanitàries del SVA de Torrelavega i el SVB i SUAP de Los Corrales de Buelna han atès als joves, que presentaven ferides i traumatismes "de diversa consideració", ha informat el 061 en el seu compte de Twitter.

Ambulància

Ambulància / Arxiu

Després de valorar, estabilitzar i immobilitzar els ferits, han estat traslladats a la Unitat de Politrauma i a Urgències de l'Hospital Universitari Marquès de Valdecilla, en col·laboració amb el SVA d'Astillero, ambdós en estat "greu".

Possibles polissons: un d'ells era menor

Un d'ells, de 16 anys, està sent atès en el Servei de Traumatologia, ja que ha presentat contusions. L'altre, que es troba en estat més greu i té "més de 20 anys"; tot i que encara no s'ha determinat l'edat exacta, roman en urgències, informa el mitjà Nius.

Cotxe Guàrdia Civil / EFE

Cotxe de la Guàrdia Civil / EFE

En el moment de descartar-se la teoria d'un possible accident de trànsit, la Guàrdia Civil ha quedat a càrrec de les diligències, que ara tracten d'esbrinar si els joves són de nacionalitat albanesa i si podrien ser dos polissons que viatjaven a l'interior del camió.

Una via fonamental per a Cantàbria

L'autovia A-67, també coneguda com a Autovia de la Meseta, comunica la comunitat autònoma espanyola de Cantàbria amb l'altiplà nord, és a dir amb Castella i Lleó, en concret amb la província de Palència. El seu recorregut travessa la serralada Cantàbrica i és el principal i únic accés de gran capacitat entre l'altiplà i la comunitat càntabra.

També és fonamental per al comerç al port de Santander i necessària per anar a qualsevol part d'Espanya que hagi de passar per Valladolid o Madrid des de Cantàbria.