La Policia Nacional ha detingut quatre persones després d'intervenir 1.309 plantes de marihuana en un cultiu ocult als baixos d'un restaurant ubicat a la zona de Bayyana d'Almeria.

Macroplantació en un restaurant d'Almeria

La Comissaria Provincial d'Almeria ha informat en una nota que les indagacions policials van conduir a la Policia Nacional fins a dues parelles residents a la carretera de l'Enginy a Almeria, sobre qui hi havia "sospites fundades" que podien dedicar-se al cultiu il·legal de marihuana com a mitjà de vida.

L'avanç de la investigació va portar als agents fins a un restaurant pròxim a la gasolinera situada a la zona de Bayyana. Als baixos de l'establiment, ocupat de manera il·legal, segons el seu legítim propietari, es trobava la plantació desmantellada.

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Durant el registre es van intervenir 1.309 plantes de marihuana que van llançar un pes de 83 quilos, 1.385 euros en efectiu, i una pistola i una escopeta d'aire comprimit.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola, tenen edats compreses entre els 33 i 45 anys d'edat i han passat a disposició judicial.

Assassinat per la marihuana a Navarcles

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal investiguen la mort d'un home que va ser víctima d'un robatori violent en una casa de Navarcles. La víctima va enxampar els lladres i aquests el van agredir brutalment i li van ocasionar ferides que han estat letals.

Mossos d'esquadra / @mossos

Mossos d'esquadra / @mossos

Els fets van ocórrer l'últim dilluns, cap a la 1:30 hores de la matinada. Uns lladres van entrar en una finca de Navarcles per robar dues plantes de marihuana. Durant el robatori, els inquilins, dos germans, de la casa van sentir sorolls i van sortir a l'exterior per evitar la intrusió.

Llavors es va formar una baralla violenta. Els lladres van colpejar amb pals i estris de jardineria que hi havia escampats pel terreny. Els dos inquilins van acabar ferits greus i els agressors van fugir. Els dos ferits van ser traslladats a un centre hospitalari. Un d'ells va ser donat d'alta el mateix dilluns i l'altre, desafortunadament, va morir aquest divendres.