Els mitjans mobilitzats en el dispositiu de recerca de Tomás Gimeno i les seves dues filles, Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, desapareguts des de dimarts a Tenerife, han trobat una cadira infantil de retenció en vehicles surant al mar.

Apareix una cadira de bebè al port de Tenerife

Des de primera hora d'aquest dijous, un ampli dispositiu de recerca, format per mitjans de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i el Grup d'Emergències i Salvament, rastregen diverses zones per mar, terra i aire, entre la punta d'Anaga i Güímar, a la recerca dels desapareguts.

Anna i Olivia desaparegudes / Ministeri d'Interior

Anna i Olivia van desaparèixer segrestades pel seu pare dimarts passat a la nit i encara no hi ha rastre d'elles / Centre Nacional de Desapareguts

A més, Salvament Marítim ha fet una crida a totes les embarcacions que es trobin en trànsit per la zona on va ser trobat, buit i a la deriva, el vaixell propietat del pare, Tomás Antonio Gimeno, perquè estiguin atents per si poguessin observar algun indici que pogués facilitar les tasques de recerca.

El dispositiu es va mantenir actiu fins a la posta del sol i es reprendrà aquest matí.

D'acord amb la denúncia de la mare, Beatriz, de la que recentment s'havia separat, Tomás Gimeno es va emportar a les seves filles dimarts a les cinc de la tarda i hauria d'haver-les tornat a les nou de la nit.

Sense rastre de l'Anna i l'Olivia, segrestades pel seu pare

Una trucada de l'home a la seva exparella avisant-la que no tornaria a veure a les nenes ni a ell, va alertar la dona, per la qual cosa va denunciar la desaparició de les menors a la Guàrdia Civil, que des del primer moment ha considerat el cas com una desaparició d'alt risc, ja que es tracta de dues nenes de tan sols 1 i 6 anys i les amenaces del pare resulten inestables.

En la mitjanit de dimarts a dimecres, l'home, segons van registrar les càmeres de la Marina de Santa Cruz, va salpar sol al seu vaixell, que va ser trobat hores més tard sense ocupants i a la deriva.

Tomás Gimeno desaparegut / Ministeri d'Interior

El Tomás es va emportar les seves filles i li va dir la seva exparella que no les tornaria a veure abans de desaparèixer sense deixar rastre / Centre Nacional de Desaparecidos

A més, un vigilant va veure com va treure del seu vehicle i va carregar a l'embarcació maletes i bosses de roba, segons ha detallat a Efe el capità de port de Marina Tenerife, Enrique Alonso.

Les fonts de la investigació han indicat que la dona ja s'havia queixat el desembre davant de la Guàrdia Civil de què la seva exparella l'havia amenaçat verbalment, però no va voler presentar denúncia.

Vaixell Tenerife Anna Olivia Tomás / EFE

El vaixell en el qual suposadament havia fugit l'home amb les nenes va aparèixer a la deriva i buit a la zona del Puertito de Güímar / EFE

No obstant això, els agents van realitzar un seguiment d'ofici i, al març, van tornar a preguntar-lo. La dona va dir llavors que l'episodi de les amenaces de desembre no s'havia repetit.

Les fonts han aclarit que hi ha diverses línies d'investigació obertes i que no es descarta cap hipòtesi encara que un jutjat de Güímar ha obert diligències, declarades secretes, per un presumpte delicte de segrest parental.