La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut un home, de 24 anys i de nacionalitat marroquina, per un delicte de robatori amb força, atemptat contra l'autoritat i lesions en un immoble del carrer Alfred Perenya, segons informa el diari lleidatà SEGRE.com.

Els fets van ocórrer a primera hora del matí de dissabte, al voltant de les 7:15 hores. La Guàrdia Urbana va rebre un avís que s'estaria duent a terme un robatori amb força en un habitatge situat al número 11 del carrer Alfred Perenya de la capital del Segrià. Es tracta d'una zona cèntrica de Lleida, molt concorreguda pels habitants de la ciutat, ja que hi ha restaurants i locals d'oci nocturn. 

Un dels lladres va intentar fugir, sense èxit

Al lloc dels fets es van traslladar diverses patrulles. Un cop dins l'immoble, van observar que una finestra del primer pis estava forçada. Els agents de la Guàrdia Urbana van sorprendre els lladres en plena acció. En entrar, van veure dos homes a dins que, en ser descoberts, van intentar fugir. Malgrat que un d'ells ho va aconseguir, el seu acompanyant no va tenir tanta sort: en una aparatosa caiguda en saltar una tanca, es va trencar una cama.

Agredeix els policies en ser arrestat

Els agents de la policia van aprofitar que estava a terra per retenir-lo, però l'home es va mostrar molt agressiu. De fet, va agredir un dels policies amb una forta mossegada al braç dret, mentre que l'altre agent també va rebre diverses ferides. En veure que es resistia, la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció del lladre.

El detingut es va fracturar el turmell i el peroné

L'individu va haver de ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida perquè els professionals poguessin atendre les fractures en el turmell i el peroné que li havia causat la caiguda. D'altra banda, els dos agents de policia també van requerir assistència mèdica pels cops propiciats del detingut.

Finalment, després d'aquesta aparatosa acció policial, l’individu, Y.B. de 24 anys i nacionalitat marroquina, va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de robatori amb força, atemptat contra l’autoritat i lesions.

Augmenta la criminalitat en les comarques de Lleida

Tal com explica el diari lleidatà, en el primer trimestre de l’any es van registrar 59 robatoris amb força en domicilis a la capital del Segrià, sis menys que en el mateix període de l’any passat, segons el Balanç de Criminalitat del ministeri de l’Interior. És un descens del 9,2 %. En canvi, en el conjunt de les comarques de Lleida, es van comptabilitzar 184 casos pels 142 dels tres primers mesos del 2021, la qual cosa implica un increment del 29,6 %.