L'home que aquest divendres va morir en una bassa al Mas del Gel, al municipi d'Alguaire, al Segrià, intentava treure de l'aigua un gos que havia caigut. Els fets van tenir lloc en una finca que la víctima, un agricultor d'Almacelles de 71 anys, tenia arrendada prop de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Va ser un altre agricultor qui va trobar els cadàvers de l'home i de l'animal surant sobre l'aigua i va avisar els serveis d'emergències. Fins al lloc s'hi van desplaçar agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra i efectius dels Bombers de la Generalitat, entre els quals submarinistes del GRAE. També s'hi van apropar agricultors de finques properes encuriosits pel desplegament dels cossos de seguretat.

L'home intentava treure el cadàver de l'animal perquè no contaminés l'aigua

Des d'un primer moment, tal com va avançar ElCaso.cat, els investigadors dels Mossos van descartar que es tractés d'una mort criminal, ja que no hi havia indicis que apuntessin cap aquesta hipòtesi. La principal línia d'investigació va ser la d'una mort accidental. La mà de l'home agafava el cadàver d'un gos per la pota. L'estat de descomposició en què es trobava l'animal indicava que feia més temps que l'home que havia mort. A més, també van veure que l'agricultor estava lligat amb una corda a l'exterior.

Després de recollir totes les proves i indicis, els investigadors creuen que l'home va veure el gos mort a l'interior de la bassa i, veient que començava a podrir-se i que podria contaminar l'aigua, va voler treure el cadàver, tal com explica el diari Segre. Per això, va lligar-se amb una corda per poder agafar-lo i sortir-ne fàcilment, però una vegada ja tenia l'animal, va patir alguna indisposició i l'home també va morir. Serà l'autòpsia que li ha de practicar el forense la que determinarà quina és la causa de la mort.