Aquest dissabte la Guàrdia Urbana de Lleida va detenir un home per agredir a la seva dona al mig del carrer. Els fets van ocórrer al voltant de les 21:20 hores al barri de La Mariola, quan la policia va rebre un avís de què una parella s'estava barallant al bloc de pisos de Gaspar de Portolà. Els veïns que van trucar a la policia van informar que l'home havia tirat a terra a la seva parella i li havia donat diversos cops a la cara.

En arribar no van trobar ningú 

Una patrulla de la Guàrdia Urbana es va desplaçar fins al grup Gaspar de Portolà, però la parella ja havia marxat. Segons els testimonis, la gent que passava pel carrer va començar a increpar a l’home la seva conducta. Aquest va deixar d’agredir a la dona i tots dos van marxar de l’escena. Els mateixos testimonis van facilitar a la policia l’adreça del matrimoni, ja que els coneixien del veïnat.

Els agents només van trobar al domicili al presumpte agressor. Davant l’acusació de la policia, aquest va assegurar que no havia pegat a la seva dona. Els va explicar que sí, s’havien discutit, però que ho havien fet a l’interior del domicili i que quan ella va marxar, ell la va seguir al carrer i li va prendre les claus i el telèfon mòbil.

La dona es trobava a casa d'uns familiars, i quan els agents de la Guàrdia Urbana la van poder localitzar, va corroborar la versió del seu marit. Va confessar, però, que aquests episodis són habituals i que no l'havia denunciat fins ara per por que pogués fer quelcom pitjor. La policia es va valer d'aquestes declaracions per arrestar al presumpte agressor, acusat d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar.

Un dels barris més estigmatitzats

El barri de La Mariola és un dels que pitjor fama té a Lleida. A més de ser una de les zones més pobres de la ciutat, té l'estigma de tractar-se d'un barri conflictiu on hi ha molta droga i baralles pel carrer. Fa un any els Mossos d'Esquadra detenien un home per haver disparat un altre enmig del carrer. La policia el va poder localitzar i arrestar, i van constatar que tenia nombrosos antecedents per haver amenaçat amb una pistola a diversos veïns del barri, així com per haver atacat amb una arma blanca un home i al seu fill menor.