La Policia Nacional ha detingut a Hellín (Albacete) un nou “estafador de l’amor” per haver seduït diverses dones per una app de cites amb la finalitat de sostreure’ls grans quantitats de diners enganyant-les amb falses oportunitats immobiliàries o amb ofertes de cotxes. La Policia calcula que la suma total de les seves estafes pot pujar fins als 200.000 euros.

El detingut, un guàrdia civil prejubilat, seduïa a dones que coneixia a través d’una aplicació de cites i les enganyava dient que continuava en actiu, mostrant fotografies en uniforme i de la placa que l’acreditava com membre del cos. D’aquesta manera creava un ambient de seguretat i confiança amb les dones, les quals accedien a quedar en persona amb l’acusat.

Per altra banda, assegurava a les dones que, com a part de la seva feina, havia de viatjar per tot el territori Espanyol i que per això la Guàrdia Civil li facilitava accés a cases i cotxes a bon preu, que ell oferia a les seves víctimes. Així, quan finalment es duia a terme la cita, les dones portaven diners en efectiu, a manera de reserva, per poder adquirir posteriorment els immobles. Per fer-se amb els diners, l'acusat les portava a veure els xalets o els pisos en qüestió, i les proposava que deixessin allí les seves pertinences mentre continuaven la cita en un altre lloc. Més endavant, amb el pretext d'haver rebut una trucada de la feina, tornava a l'immoble i fugia tant amb els diners com amb les coses de les víctimes, abandonant-les al carrer sense res.

La seva parella, la primera enganyada

La denúncia d’una dona d’Alacant va fer possible la seva detenció. Durant l’interrogatori va comentar que mantenia una relació sentimental amb una dona, a qui els agents van prendre declaració. Segons la parella del detingut, aquest havia deixat la Guàrdia Civil per prejubilació i havia començat un negoci de restauració a Hellín. La inversió inicial va ser de 40.000 euros, una quantitat que, segons l’havia assegurat l’acusat, provenia d’un préstec personal.

En profunditzar en la investigació, els agents van descobrir que els 40.000 euros els havia obtingut estafant una dona prometent-li una casa per la qual havia de pagar 60.000 euros. Durant el registre del seu domicili es van trobar diversos uniformes de la Guàrdia Civil, així com telèfons mòbils i elements distintius del cos. En total es van recuperar 13.481,50 euros en efectiu durant l'operació, i van descobrir que tenia vigent una ordre de detenció i ingrés en presó per estafa emès per un jutjat de Benidorm.