Aquest cap de setmana, un pare condemnat per maltractador ha assassinat al seu fill d'11 anys a Sueca (València) per fer el màxim mal possible a la seva exdona. La víctima és el fill que tenien en comú, que va morir per les ganivetades del seu pare mentre estava a casa d'ell. A la poca estona de deixar-lo a casa el pare, el nen va trucar a la dona i li va demanar que el tornés a buscar. Ella, immediatament, va tornar per recollir-lo, però ja era massa tard: en aquest trajecte, presumptament, l'Antonio ja havia assassinat al menor.

Segons expliquen els familiars de la víctima, l'Antonio "era un maltractador de manual", uns fets que queden demostrats en una sentència de l'agost de l'any passat, on se'l condemna per un delicte de violència de gènere i se li prohibeix el règim de visites del seu fill, amb qui, fins al moment, tenia el règim de custòdia compartida, ja que feia pocs mesos que s'havia separat de la seva exdona. Va ser ella qui li va demanar el divorci perquè l'home la maltractava i ella va aconseguir sortir de l'espiral de la violència i denunciar-lo.

El maltractador va convèncer la mare perquè li deixés veure el nen

Tot i que la sentència condemnatòria prohibia al Toni veure al seu fill, l'home va aconseguir convèncer a la mare per seguir amb el règim de visites, uns fets que no van tenir en compte als jutjats. El Jordi, la víctima mortal, alguns diumenges demanava a la mare que li deixés veure al maltractador. Tot i que l'home era una persona molt violenta, mai havia mostrat aquest comportament amb el nen, així doncs, la dona cedia a les peticions del seu fill.

L'assassí podia veure al seu fill per un error de comunicació entre els jutjats

En el jutjat de Violència de Gènere, s'especificava que el Toni tenia prohibit veure al Jordi, però des del Jutjat de Família no van rebre cap notificació d'aquesta sentència condemnatòria i el maltractador va convèncer a la dona per firmar el règim de custòdia compartida. Així i tot, tampoc complia amb el règim de visita tal com estava establert.

No obstant això, segons explica Marta Tur, la tieta de la víctima que, a la vegada és la regidora d'Igualtat de Cullera (València), l'actitud del Jordi havia canviat respecte al seu pare i, quan l'anava a veure els diumenges, ja no ho feia tan convençut com abans. De fet, el dia del crim, la mare el va deixar a casa el maltractador i, al cap de poca estona, el nen li va trucar demanant-li que l'anés a buscar, que volia marxar.

"El diumenge, al cap de poca estona de deixar-lo, va trucar a la seva mare perquè la fos a recollir. Deu haver estat durant el trajecte quan ha comès aquesta barbaritat"

Immediatament, es va dirigir fins a casa del seu exmarit, un pis situat al carrer Rafael Hervás número 3 de Sueca. "El diumenge, al cap de poca estona de deixar-lo, va trucar a la seva mare perquè la fos a recollir. Deu haver estat durant el trajecte quan ha comès aquesta barbaritat", diu Tur a El Mundo, on assegura que l'home mai s'havia mostrat violent amb el menor i que ningú imaginava que fos capaç de cometre aquest crim. "Està destrossada. El monstre ha decidit el pitjor: arrencar la vida del seu fill, però també la seva, perquè està condemnada a viure", conclou Tur.