Una dona, d'uns 40 anys, ha estat assassinada aquest dilluns al seu domicili de Tarancón (Conca), en un nou cas de violència masclista, segons han confirmat a Efe fonts de la Guàrdia Civil.

Així mateix, fonts de l'Ajuntament de Tarancón han informat que la dona, d'uns 40 anys, té tres fills menors d'edat.

Aquestes mateixes fonts han indicat a Efe que la dona és una treballadora del pla d'ocupació i que ha estat trobada sense vida a primera hora d'aquest dilluns. Des de començament d'any i tenint en compte aquesta mort, tretze dones han estat assassinades per violència masclista a Espanya.

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es fa atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot trcuar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i en cas de no poder trucar es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

Tres dies de dol a Tarancón

L'Ajuntament de Tarancón ha decretat tres dies de dol oficial i que les banderes onejen a mig pal en senyal de dol per l'assassinat masclista d'Ouardia, de 43 anys, que ha estat assassinada per la seva parella, de 38 anys, que va tenir una ordre d'allunyament sobre la morta, però que actualment es trobava inactiva després d'una sentència absolutòria dels jutjats penals de Cuenca.

Al seu compte de la xarxa social Facebook, consultat per Efe, l'alcalde de Tarancón, José Manuel López Carrizo, ha assenyalat també que per a aquest dimarts s'ha convocat a les 10:00 hores una concentració a les portes de l'Ajuntament en senyal de repulsa per aquest assassinat masclista.

"És molt difícil avui que surtin les paraules. No m'hauria imaginat mai enfrontar-me a una situació així. Dolor, ràbia, impotència davant l'assassinat masclista de la nostra veïna", ha afirmat López Carrizo, que ha afegit que la morta era treballadora del pla d'ocupació, "amb tota una vida al davant".