L'Ángela era una dona de 60 anys que, presumptament, ha estat assassinada a mans del seu fill adoptiu a Màlaga. Han trobat el seu cadàver amb signes de violència en una claveguera a pocs metres de casa seva. La víctima havia estat detinguda tres vegades en els darrers quatre anys i ha sortit a la llum els detalls del crim i el caràcter conflictiu del jove de 23 anys detingut per estrangular-la.

L'Ángela Mérida Salado, de 60 anys i veïna del barri de Teatinos, va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 22 de maig. Aquesta dona tenia dos fills adoptius, el Juan i l'Ángel. El Juan va ser qui va denunciar la desaparició i va demanar col·laboració ciutadana per localitzar-la com més aviat millor, ja que necessitava prendre medicació.

El fill adoptiu de la víctima detingut per l'assassinat de la dona de Màlaga

El dimarts, després de 50 dies,  van trobar el seu cadàver a vuit metres de profunditat, a la claveguera que hi havia al costat de casa seva. El seu cos estava en una funda i presentava signes d'estrangulament. Els familiars de la víctima de seguida van sospitar de l'Ángel, el seu fill menor adoptiu, que ha estat detingut per la Policia Nacional com a presumpte autor dels fets.

Ángela Mérida Salado, la víctima, havia estat detinguda en tres ocasions diferents. La primera vegada va ser l'any 2018 per un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit de la llar. El 2019 per conducció temerària i, quatre mesos abans del crim, per una requisitòria judicial.

ángela mérida desapareguda malaga
Ángela Mérida Salado / SOS Desaparecidos

Segons explica el germà del presumpte assassí a El Español, no descarta que hi hagi més implicats en el macabre crim. L'Ángel, de 23 anys, va ser expulsat de casa el seu pare pel seu caràcter violent, ja que incomplia les normes de casa constantment. Va ser llavors quan va decidir anar a viure amb la seva mare, que vivia al mateix carrer. "No sé com ha pogut fer una cosa així a la persona que el va adoptar i li va donar la vida".

L'Ángel és una persona violenta i amb problemes amb les drogues

L'entorn de l'Ángel el descriu com una persona violenta, amb un baix coeficient intel·lectual i que tenia problemes amb les drogues i amb els veïns. De fet, ell mateix ho explica a les xarxes socials: "Màlaga és on vaig néixer i ningú em separarà de la meva Màlaga amb les seves costes, pels meus diners i la droga, la veritat, fuck the police".

El mòbil del crim de Màlaga és econòmic

Segons la hipòtesi principal, l'Ángel, presumptament, ha assassinat la seva mare adoptiva mogut per un mòbil econòmic. No obstant això, la investigació encara es troba en una fase molt inicial i no descarten res. El que sí que tenen clar tant els agents com els familiars de l'Ángela és que aquest jove de 23 anys, presumptament, és qui la va assassinar i es va intentar desfer del cadàver.