Fa més de 14 anys de la mort de Marta del Castillo i el seu assassí ha confessat el crim, però el cas encara no està resolt. El seu cos no ha aparegut mai i l'autor del crim no ha confessat el lloc exacte on es va desfer del cadàver. El pare de la noia, Antonio del Castillo, insta la policia a buscar en una finca privada on creu que la seva filla podria estar enterrada, però la Policia Nacional espera l'autorització del propietari per poder fer-ho. En aquest context, l'empresa Lazarus Technology ha fet públic l'informe final sobre l'anàlisi del telèfon mòbil de Miguel Carcaño, l'assassí de la jove.

Es tracta d'una investigació que va començar a fer-se el març de 2021 i que s'ha allargat durant dos anys. En el seu moment ja es va presentar un primer informe de 500 pàgines al jutjat, però ara s'ha acabat l'estudi, que es divideix en diverses parts. Segons el director executiu de Lazarus Technology, Manuel Huertas, l'informe conté "informació valuosa perquè la pugui fer servir la Policia, a l'espera que ho vegi el jutge". Entre aquesta informació hi ha noves pistes que podrien apuntar al lloc on es podria trobar el cadàver de la noia, com la ubicació de Miguel Carcaño la nit en què van tenir lloc els fets.

El pare de Marta del Castillo demana que se la busqui en una finca privada

La publicació de l'informe final sobre l'estudi del mòbil de l'assassí confés de Marta del Castillo es produeix només dues setmanes després que el pare de la jove, Antonio del Castillo, denunciés la inacció de la Policia Nacional després que els demanés que registressin una finca privada on creu que podria estar enterrada la seva filla. Aquesta sospita està basada en l'última declaració de Miguel Carcaño, en què va donar detalls sobre el lloc on havia enterrat la noia que no havia explicat fins ara. Gràcies a això van començar a investigar on podria ser fins que van trobar una finca amb les característiques indicades.

En el terreny hi ha una rasa amb un pou a la punta on, segons la teoria del pare, podria estar enterrada la noia. La mateixa família va intentar excavar per trobar les restes, però davant la impossibilitat de fer-ho va demanar a la Policia Nacional que ho fes amb una màquina excavadora. Des del cos policial, però, asseguren que no ho han pogut fer abans perquè eren terrenys agrícoles plantats i que han hagut de demanar autorització al propietari per tal de poder-hi entrar.