La policia austríaca ha descobert el cos d'una anciana de 89 anys que portava més d'un any morta i havia estat ocultada al soterrani pel seu fill per poder continuar cobrant la seva pensió.

Oculta el cadàver de la seva mare a Àustria

Tot es va destapar a causa d'un nou carter a la zona del domicili dels fets. L'home, que portava entre el correu la pensió mensual d'una senyora anciana a prop d'Innsbruck, a la regió austríaca del Tirol, va demanar al fill de la morta de poder veure la beneficiària. El fill es va negar i el carter va avisar les autoritats de la seva actitud sospitosa.

Dissabte passat es va descobrir llavors el cos de l'anciana, que es trobava momificat al soterrani de la casa familiar, on el fill, de 66 anys, l'havia mantingut durant un any per continuar cobrant la seva pensió de jubilació.

Un any morta al soterrani

Segons un comunicat policial, la dona, que creuen que patia de demència senil, havia mort el juny de l'any passat. L'autòpsia va descartar ràpidament que l'home hagués matat la seva mare, que va morir de causes naturals.

Policia Àustria / Wikimedia Commons

Policia Àustria / Wikimedia Commons

També confirmaven en el comunicat que "l'home de 66 anys va mantenir el seu cos per continuar rebent beneficis". I així ho va admetre ell mateix quan va ser interrogat, detallant com havia pogut conviure amb el cos durant tant temps.

Bosses de gel i sorra per a gats

Quan la dona va morir, la va traslladar a aquest soterrani familiar i la va cobrir de bosses de gel per congelar el cos i que no es podrís i desprengués olors.

Però aquest mètode va deixar de ser útil, i llavors la va embolicar en embenats per absorbir els fluids corporals que desprenia.

Arena per a gats / Wikimedia Commons

Arena per a gats / Wikimedia Commons

Poc després no va poder evitar la sortida de fluids del cadàver i va tapar el cos amb sorra absorbent per a gats, ha explicat Helmut Gufler, a càrrec de la unitat de frau a la seguretat social de la policia, a l'emissora pública ORF. "Al final, el cos es va anar momificant", ha detallat.

Estafa de 50.000 euros de la pensió i subvencions

El germà de l'ara detingut, va preguntar per la seva mare en més d'una ocasió, a la qual cosa l'acusat va respondre assegurant que era a l'hospital.

Durant tots aquests mesos de frau, l'home, que no té feina ni ingressos, s'havia embutxacat 50.000 euros des de juny de 2020, corresponents a la pensió i a altres subvencions del govern austríac.

És per tot això que ara el sospitós està acusat de frau de beneficis i d'ocultar un cadàver.