L'onada de violència que assola Guatemala deixa un sagnant assassinat als seus carrers. Els cossos de socors del país centreamericà han informat aquest dissabte d'un quàdruple crim. Quatre persones han mort per arma de foc mentre es traslladaven en un mototaxi a l'oest de Guatemala. Concretament, l'homicidi ha tingut lloc en el municipi del Jícaro, departament del Progreso, a uns 90 quilòmetres a l'oest de la Ciutat de Guatemala.

Els trets van retrunyir en una carretera del Jícaro i es va fer el silenci. Poc després, quan van arribar els cossos d'emergències al lloc, només van veure els cadàvers dels quatre morts dispersos al paviment, a pocs metres del mototaxi al qual viatjaven, segons han explicat els Bombers Voluntaris que es van desplaçar fins al lloc després de rebre l'avís. Les víctimes de l'atac armat "fins al moment no han estat identificats", van puntualitzar els cossos de socors. De la mateixa manera, les autoritats locals tampoc no s'han pronunciat sobre els homicidis.

Onada de violència a Guatemala

La població guatemalenca viu en els últims anys sumida en una onada de violència i criminalitat exponencial. Tant és així que el 2023, Guatemala va comptabilitzar un total de 4.361 assassinats, un 2% més que el 2022, segons les últimes dades oficials de l'Institut Nacional de Ciències Forenses (Inacif) del país centreamericà. Entre les víctimes de la violència en el que va de 2024 es van comptabilitzar un alcalde municipal, la mare i el guardaespatlles d'una fiscal, i una dona embarassada que sortia del concert de la cantant colombiana Karol G. D'altra banda, partint dels càlculs d'organitzacions humanitàries, entre 2010 i 2020, la república presidencialista liderada des del 15 de gener per Bernardo Arévalo hauria registrat més de 60.000 homicidis i la gairebé tots haurien sortit impunes, a causa del feble sistema judicial.