Brutal agressió en un centre educatiu d'Almeria. Un alumne de l'Institut d'Ensenyament Secundari (IES) Celia Viñas d'Almeria ha perdut un ull després de, suposadament, rebre un cop per part d'un altre estudiant també menor d'edat de l'escola. El cas es troba en aquests moments en mans de la Fiscalia de Menors, que ja estudia interposar una ordre d'allunyament de l'atacant sobre la víctima. Segons ha explicat Canal Sur, el jove colpejat no ha tornat a classe per por mentre l'agressor es troba en llibertat amb mesures cautelars i continua a l'escola d'Almeria.

Mesures adoptades per l'institut i "ferm rebuig" de la violència

L'IES Celia Viñas ha adoptat les mesures disciplinàries oportunes cap a l'alumne agressor i també les mesures disciplinàries de suport mitjançant l'atenció domiciliària a l'estudiant agredit. Així s'ha conegut després que la Delegació de Desenvolupament Educatiu i Formació Professional d'Almeria emetés un comunicat en el qual ha remarcat el seu "més rotund i ferm rebuig" cap a tota "mancada de respecte, agressió o manifestació de violència" que atempti contra la integritat de qualsevol membre de la comunitat educativa de la capital provincial andalusa.

"Recordem que un dels objectius bàsics de l'Educació és promoure la cultura de la pau en tots els ordres de la vida i dels centres docents, així com afavorir la recerca de fórmules per a la prevenció de conflictes i la resolució pacífica dels mateixos. El foment d'un clima positiu de convivència és la meta i la condició necessària per al bon desenvolupament de la quotidianitat dels nostres centres educatius", han sentenciat des de la Delegació de Desenvolupament Educatiu després de la suposada agressió que ha deixat a un dels alumnes de l'IES Celia Viñas d'Almeria sense visió en un ull aquest dilluns.