Un alumne de l'institut de Vidreres (Selva) ha apunyalat aquest dijous una professora del centre amb un ganivet i l'ha ferida al coll. Segons les primeres informacions, l'estudiant té 15 anys i estava expulsat del centre. Ja està detingut.

Apunyalament a l'interior d'una aula

L'adolescent ha agredit la professora dins d'una aula, en presència d'altres estudiants. Segons les primeres informacions, l'alumne li ha clavat un ganivet al coll. La docent, que ha patit ferides lleus, ha estat atesa pels sanitaris i se l'ha traslladada a l'hospital Josep Trueta. Fonts d'Educació han precisat que el seu pronòstic és favorable.

La Policia Local de Vidreres ha pogut detenir l'alumne al pati mateix de l'institut. L'estudiant es troba ara a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners, que són els qui s'han fet càrrec de la investigació. Seran ells qui també el posaran a disposició de la fiscalia de menors. Es preveu que sigui demà.

Apunyalament Vidreres - ACN

Agents de la Polica Local de Vidreres, davant de l'institut / ACN

Fins a l'institut de Vidreres s'hi han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, representants de l'Ajuntament, el delegat d'Educació a Girona i personal de suport psicològic. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha lamentat els fets i ha avançat que ara els Mossos d'Esquadra assumiran la investigació per esclarir els fets. 

El jove estava expulsat del centre

L'alumne, que té 15 anys i estudia quart d'ESO, estava complint una sanció per mal comportament. Segons han explicat fonts del Departament d'Educació, s'havia decidit expulsar-lo del centre durant cinc dies.

La normativa, però, permet que no siguin correlatius i que es decideixin per criteri pedagògic. Aquesta setmana, l'estudiant ja havia complert tres dels dies d'expulsió (de dilluns a dimecres). I els altres dos, com que demà no és lectiu –perquè el centre l'ha escollit com un dels de lliure disposició- els havia de complir la setmana vinent. Per tant, aquest dijous podia assistir a les classes.

Pendents de la Fiscalia de Menors

El Departament d'Educació està pendent de veure què decideix la fiscalia de menors. De totes maneres, fonts d'Educació ja han avançat que a l'estudiant se li aplicarà el corresponent tractament disciplinari en funció del que estableix la normativa -que ho tipifica com una falta molt greu.

Al ser menor de 16 anys, però, l'alumne haurà de continuar escolaritzat. Això sí, les mateixes fonts precisen que no ha de ser forçosament en aquest institut ni tampoc en un centre ordinari.

Apunyalament Vidreres - ACN

Un agent dels Mossos a la zona de l'institut de Vidreres / ACN

Condemnat per intentar matar una educadora a Zumarraga

Notícia en circumstàncies similars, de violència contra les educadors: un menor internat al centre de reforma Ibaiondo de Zumarraga (Gipuzkoa) ha estat condemnat a tres anys d'internament en règim tancat, després d'haver intentat matar una de les seves educadores en el context d'un pla de fuga orquestrat amb uns altres dos de menors.

Un altra educadora va rescatar la seva companya mentre aquesta era encanyada per l'acusat.