L’altar dedicat a Samuel Luiz, el jove gai assassinat davant d'una discoteca a La Corunya el 3 de juliol, ha estat destrossat. Es desconeix qui és l’autor. El pare va promoure la iniciativa per crear l'altar al carrer. L’han trobat amb les espelmes trencades i les flors trepitjades.

L'altar de Samuel Luiz ha estat atacat

L’altar creat pel crim de Samuel Luiz ha estat atacat i no se sap qui ho ha fet. Està situat al número 2 de l'Avinguda Buenos Aires i ha quedat fet malbé. ElMundo.es ha explicat que els amics de Samuel i persones desconegudes han compartit la imatge a les xarxes socials per mostrar la situació.

Tots estan angoixats a conseqüència del succés. Poques hores després l’altar estava un altre cop disposat, però amb menys elements.  

El joven asesinado Samuel Luiz / Facebook
Imatge del jove assassinat Samuel Luiz / Facebook

A presó tres detinguts pel crim de Samuel Luiz

Van entrar a presó tres dels quatre primers detinguts pel crim de Samuel. Els tres presumptes assassins estan presó provisional i sense fiança. Van passar a disposició judicial el 9 de juliol.

El quart jove ha quedat en llibertat amb càrrecs. El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha declarat que els quatre detinguts estan acusats d'un delicte d'homicidi o d'assassinat. Quan avancin els processos judicials, es coneixerà de quin delicte són culpables.

La nit del crim de Samuel Luiz

La disputa va començar a les tres de la matinada després que el Samuel i una amiga fessin una videoconferència amb la parella de la noia. Un d'ells es pensava que l'estava gravant i va amenaçar-lo: "O pares de gravar o et mato, maricón". El Samuel li va contestar:  "Maricón de què?". 

Llavors el noi va colpejar-lo dues vegades. Aquest agressor va cridar els seus amics per donar-li una pallissa que l'acabaria matant. El van perseguir durant 200 metres fins quan va caure a terra. Van donar-li puntades de peu fins que va perdre el coneixement. 

Un fort cop al cap va posar fi a la seva vida, segons va revelar l'autòpsia que li van fer. Els quatre joves que van passar a disposició judicial no tenien cap antecedent. 

Un dels agressors va estar implicat en una altra baralla l'endemà

Un dels implicats, amb la K. com a inicial, va implicar-se en una altra baralla l'endemà de l'assassinat de Samuel, segons va informar El Mundo. 

D., el principal agressor de Samuel, va ser expulsat de la discoteca Andén per tenir una actitud agressiva amb la seva parella. A aquesta discoteca també es trobava el Samuel amb les seves amigues. El noi D., és un dels que es troba a presó provisional sense fiança. La noia del grup, parella de D., es va dedicar a animar els nois a pegar el noi. Va quedar en llibertat amb càrrecs.