Els estafadors no tenen escrúpols i aprofiten qualsevol desgràcia per enganyar a la gent i robar-los els seus diners. Si fa unes setmanes la Guàrdia Civil va alertar d'un frau que reclamava donatius per a les famílies dels dos agents que van morir envestits per una narcollanxa a Barbate, ara l'excusa dels delinqüents per estafar la gent són uns suposats donatius per a les famílies afectades per l'incendi de València que va posar fi a la vida de deu persones i desenes d'animals.

Alerten d'estafes aprofitant l'incendi mortal en un edifici de València

Una de les estafes que s'ha pogut confirmar ha estat denunciada per la falla Pius XI-Fontanar de València. Una dona, fent creure a tothom que era membre d'aquesta comissió, s'ha passejat per la ciutat de València venent unes polseres a tres euros que suposadament anaven destinats a ajudar les víctimes de l'incendi de Campanar. Alguns comerciants, sense saber que es tractava d'un frau, les han adquirit de bona fe, pensant que era per una causa solidària. No obstant això, des de l'entitat apunten que ells no han dut a terme cap iniciativa d'aquestes característiques i que aquesta dona tampoc forma part de l'associació. Els fets ja han estat denunciats a la Policia Nacional, que ha obert una investigació per tal d'identificar i localitzar l'estafadora.

incendi valència
Intenten estafar la gent amb falsos donatius en benefici de les víctimes de l'incendi de València | Manuel Burque / EFE

Des del cos policial, a més, també estan amb els ulls posats sobre l'onada de solidaritat que l'incendi de l'edifici de Campanar ha generat. S'han fet campanyes de recollida de diners, roba, calçat o diversos objectes per ajudar les víctimes que ho han perdut tot, però això també ha servit perquè molta gent se n'aprofiti. L'Associació de Veïns de Campanar ha alertat de la presència de comptes fraudulents en les quals demanen aportacions econòmiques per als afectats, normalment a través de Bizum, però que tenen un origen desconegut i sospitós.

Davant això, en cas de voler fer alguna donació, demanen que s'assegurin bé on s'envien els diners. La mateixa Associació de Veïns de Campanar, juntament amb l'Associació de Joves de Campanar i la Taula per la Partida, ha obert un compte especialment per rebre aquestes donacions. També n'han obert una altra les comissions falleres del barri de Campanar, que ja han aconseguit reunir milers d'euros per destinar-los a les víctimes de l'incendi.