La Policia Nacional ha alertat d'una nova estafa que s'està posant de moda, la coneguda com a "fals accident amb morts".  De moment s'han detectat diversos casos a Astúries, però no es descarta que es pugui haver fet en altres territoris. Els delinqüents truquen per telèfon a la víctima fent-se passar per un agent del cos policial i li diuen que un familiar seu ha provocat un accident mortal i que entrarà a presó, a no ser que pugui pagar una fiança. Per aquest motiu, es demana a la víctima si té els diners en efectiu o qualsevol objecte de valor com joies que es pugui vendre fàcilment per aconseguir la quantitat econòmica demandada.

Normalment, aquestes trucades se solen fer des de números ocults i, en algunes ocasions, tenen alguna dada personal de la potencial víctima a qui truquen. En cas que la persona estafada reconegui que té tots aquests diners i es mostri disposada a fer el pagament, ha de dipositar la presumpta fiança, que acostuma a ser bastant elevada. Per això, demanen a la víctima que els faciliti la direcció del seu domicili perquè s'aproximi un altre agent de la Policia Nacional a recollir-ho

La Policia Nacional mai demanarà diners per telèfon

En els casos denunciats a la Policia Nacional, les víctimes mai van arribar a fer el pagament. La gran majoria van començar a sospitar que era una estafa quan els van demanar els diners, mentre que en un dels casos els delinqüents es van fer passar pel fill de la víctima quan en realitat no en tenia cap. Des del cos policial expliquen que ells en cap cas farien una trucada d'aquestes característiques i menys encara per demanar diners a alguna persona per evitar l'entrada a presó d'un homicida. La seva recomanació és desconfiar de les trucades amb un número privat i tallar-les immediatament quan alguna persona desconeguda ens demani diners.