Els estafadors estan pendents de l'actualitat i aprofiten qualsevol oportunitat per portar-la al seu terreny i elaborar nous fraus amb els quals estafar a la gent. Això és el que ha passat amb un dels temes del moment: el final dels comptes compartits de Netflix. Amb el mètode conegut com a 'smishing', els delinqüents envien un missatge a les víctimes fent-se passar per la plataforma audiovisual indicant un problema amb el seu compte. "La seva subscripció a Netflix ha estat suspesa. Iniciï sessió per actualitzar la informació a través del següent enllaç", diu el text, acompanyat d'un enllaç on es demana introduir les dades del compte.

Aprofiten el final dels comptes compartits per fer-se passar per Netflix i estafar-te

La pàgina web a la qual redirigeix aquest enllaç és fraudulenta, encara que simula ser la pàgina oficial de Netflix. Quan s'introdueix el correu i la contrasenya de l'usuari registrat, apareix un missatge on s'indica que el compte ha estat suspès. Fins aquí ha arribat la primera part de l'estafa i ja s'ha aconseguit robar i obtenir les credencials per entrar en aquell compte de la plataforma. Però per si no n'hi hagués prou, el frau encara pot anar a més. En clicar al botó "següent", es poden sol·licitar les dades de facturació com el nom i cognoms, la direcció, el número de telèfon o la data de naixement. A més, també es poden sol·licitar les dades bancàries.

Un cop emplenat aquest formulari, s'informa l'usuari que rebrà un codi per SMS al telèfon mòbil indicat i, en introduir-lo, apareix un missatge dient que el compte ja ha estat verificat. Posteriorment, es redirigirà a la pàgina web oficial de Netflix per evitar descobrir l'engany. El cert, però, és que aquell compte en cap moment ha estat suspès i que tot era una estafa per aconseguir robar les dades d'accés a plataforma, les dades personals de l'usuari i les seves dades bancàries. Els estafadors ho tenen molt treballat i l'advertència pot semblar real, sobretot ara que amb el final dels comptes compartit existeix incertesa i molts usuaris no saben si els poden suspendre el compte o els demanaran canviar les dades.