Anna Sorokin s’ha fet famosa per inspirar la sèrie “Inventing Anna”, una de les últimes tendències de Netflix. La ficció, que consta de 9 episodis, està basada la història real d’aquesta dona que va estafar a hotels, bancs i coneguts fent-se passar per la rica hereva alemanya Anna Delvey. D’una vida formant part de l’alta societat i rodejada de luxe i abundància, a estar tancada entre quatre reixes a una presó dels Estats Units. Ara, però, torna a estar en llibertat des de fa un mes per decisió del jutge.

Ja fa sis anys des que Anna Sorokin, que actualment té 31 anys, va ser arrestada a Califòrnia. Es va passar un any i mig internada en un centre de detenció d’immigrants i quatre anys a la presó acusada d’haver arribat a estafar fins a 275.000 euros. Fa un mes, el jutge va decidir que era moment de posar-la en llibertat, tot i que amb una sèrie de condicions: ha de portar un detector electrònic al turmell i no pot fer servir les xarxes socials. De fet, al seu compte d’Instagram, on s’havia continuat publicant mentre ella estava entre reixes, no es publica res des del passat 1 d’octubre.

Anna Sorokin viu en un apartament a Nova York a l’espera de ser extradida a Alemanya

Nascuda a Rússia, però criada a Alemanya, Anna Sorokin està a l’espera de ser extradida novament al país germànic, tot i que el procediment encara es podria allargar durant mesos o anys. La seva intenció, però, és quedar-se als Estats Units. Des que va sortir de la presó, la dona que ha inspirat la sèrie de Netflix viu en un petit apartament al cinquè pis d'un bloc sense ascensor de l'East Village de Nova York, allunyat dels luxosos hotels on acostumava a dormir abans de ser detinguda.

Sota arrest domiciliari, es passa la vida pendent de les poques coses que pot fer i de les visites que pot rebre els dijous a les 13.30 hores. Està rendibilitzant la seva imatge i el seu pas per la presó venent entrevistes a diferents mitjans de comunicació, on es mostra penedida de tot el que va fer. Assegura que no volia ser famosa per cridar l’atenció, sinó que volia que la jutgessin per l’èxit de l’ambiciosa fundació d’art a Nova York que volia tirar endavant. Assegura que ella mai va dir els diners que tenia i que no fingia ser ningú, sinó que va ser la gent qui es va pensar que tenia molts diners perquè volia tirar endavant aquell projecte.

Sorokin es guanya la vida venent els dibuixos que va fer durant la seva estada a presó

Actualment, Anna Sorokin es guanya la vida venent els dibuixos que ella mateixa va fer durant la seva estada a presó i on plasma el seu dia a dia. Alguns s’han arribat a vendre per 10.000 euros i hi ha llista d’espera per adquirir nous dibuixos. A més, Netflix li ha pagat 327.000 euros per obtenir els drets de la seva història i poder fer la sèrie. Una quantitat que, fins i tot, és superior a la que la mateixa Anna Sorokin havia estafat i per la qual havia anat a la presó. Tot i això, assegura que aquests diners ja se’ls havia gastat abans de sortir de presó en pagar multes, deutes i advocats. En un futur, la falsa hereva alemanya té la intenció de fer un pòdcast i s’ofereix a ser orientadora de salut mental i ajudar en la reforma del sistema penitenciari.