Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova estafa en què els delinqüents envien un correu electrònic a la víctima fent-se passar pel comissari en cap, Eduard Sallent. En el missatge, se li diu a la persona que es vol estafar que està acusada d’un delicte de pornografia infantil i que té 48 hores per justificar la seva innocència. Per fer-ho més creïble, s’adjunta un document escrit en català, amb la signatura falsa de Sallent i amb els escuts dels Mossos d’Esquadra i de la Interpol.

Per a desmentir aquestes acusacions, la víctima ha de contestar aquest correu electrònic amb la seva justificació perquè es pugui valorar la sanció. En cas de no fer-ho abans de 48 hores, se’ls avisa que es remetrà l’informe a Joan Ignasi Elena, a qui presenten com a fiscal general i expert en ciberdelinqüència, però que en realitat és el conseller d’Interior. Posteriorment, es procedirà a la detenció.

A més, si decideixen no contestar el correu, s’amenaça a la víctima amb incloure-la a la llista de delinqüents sexuals i amb remetre l’expedient a les autoritats més properes al seu lloc de residència perquè se la pugui detenir. Si això no fos poc, també se l’adverteix que es transmetrà la informació als mitjans de comunicació perquè puguin fer un retrat i la seva família i el seu entorn sàpiguen el que han fet.

Imatge del fals correu fent-se passar pel comissari en cap Eduard Sallent. / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos alerten de l’estafa fent-se passar pel comissari en cap

Des dels Mossos d’Esquadra han alertat que ells no envien un correu d’aquestes característiques i recorden que no s’ha de donar cap dada personal i s’ha d’esborrar el missatge quan es rebi. L’agent Xavi Ibarz, de la unitat central de proximitat i atenció a la ciutadania, ha advertit que aquest fals correu electrònic està circulant durant la darrera setmana, així com també ho està fent suplantat la identitat de comandaments de la Guàrdia Civil. En anteriors ocasions, ja s’havia suplantat la policia per intentar obtenir les dades personals d’una víctima d’estafa. Ara, però, aquest tipus d’estafes estan cada vegada més elaborades. En aquest cas, per exemple, el missatge està escrit en català i això el fa ser més creïble.