Surt a la llum un dels trucs que més utilitzen els lladres per robar a caixers automàtics. Es tracta del mètode de la sembra, amb la qual et podrien robar grans quantitats de diners.

La Policia Nacional alerta sobre el mètode de la sembra en els caixers automàtics

Maria Fernández, la portaveu de la Policia Nacional, ha explicat detalladament el modus operandi d'aquests lladres que gràcies a aquesta tècnica, et podrien robar el codi PIN de la targeta i, conseqüentment, quedar-se amb tots els teus diners.

Normalment, acostumen a actuar en parella, ja que d'aquesta manera la seva estratègia sembla més creïble. El truc és molt senzill: un dels lladres observa detalladament com la víctima treu diners i li passa el PIN a l'altre atracador a través del mòbil.

A partir d'aquest moment, el primer lladre s'inventa alguna excusa per distreure a la víctima i és en aquest moment quan l'altra persona s'aprofita de la distracció i comença a treure diners del caixer fent servir el codi PIN que prèviament li ha facilitat l'altre lladre.

Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional alerta d'un truc molt comú que fan servir els lladres per robar en els caixers automàtics: és el mètode de la sembra / Europa Press

"Busquen una persona gran que estigui traient diners en el caixer. Llavors, un dels atracadors observa les seves claus i les passa pel mòbil a una altra persona, que entra i li fa el 'cambiazo'"

"Busquen una persona gran que estigui traient diners en el caixer. Llavors, un dels atracadors observa les seves claus i les passa pel mòbil a una altra persona, que entra i li fa el 'cambiazo', explica la portaveu al programa Mejor contigo de TVE.

No obstant això, Fernández ha aprofitat l'ocasió per explicar que tot i que normalment roben a persones grans, també poden ser susceptibles de patir aquest tipus de robatori altres grups de persones. Per aquest mateix motiu, els agents expliquen que és molt important estar alerta i observar detalladament que no hi hagi persones al nostre voltant que ens puguin jugar una mala passada.

Denunciar-ho a la Policia Nacional en cas de ser víctima d'aquest robatori

En cas d'haver patit un robatori d'aquestes característiques, és important denunciar-ho a la Policia, ja que l'autor o autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó i sancions econòmiques molt elevades per un delicte de robatori.

Els consells de la Policia Nacional per evitar que t'estafin amb la loteria de Nadal

La Policia Nacional, en els darrers dies, també ha alertat sobre altres robatoris i estafes, ja que amb la posada en venta dels dècims de Nadal han augmentat les estafes relacionades amb la loteria. Per aquest mateix motiu, ha donat 10 consells per evitar que els lladres et robin els diners.