Nou incident violent aquesta nit al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Un home s’ha presentat a dos quarts de deu al CAP d’aquest conflictiu barri, frontera entre Sant Adrià i el districte Sant Martí, a Barcelona, amb una ganivetada a la zona de l’abdomen. Després de ser rebut al centre mèdic, s’ha activat els Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per aclarir els fets.

Ferit greu en ser apunyalat a la Mina

Els Mossos d’Esquadra van recollir el primer testimoni de l’home, que va assegurar que dues persones el van assaltar al barri de la Mina i li van clavar un ganivet a la zona de la panxa, deixant-lo ferit greu

Tot i això, ara mateix s’està a l’espera que l’home presenti denúncia per poder tenir més detalls dels fets que assegura que van passar, abans de dos quarts de deu, i per si pot aportar més informació sobre aquest nou assalt violent al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. La policia catalana espera poder aclarir els fets, que ara per ara, no estan massa clars. 

La policia sospita d’un enfrontament entre bandes

La policia sospita que l’atac pot tenir relació amb algun enfrontament previ entre famílies o grups criminals, però en ser preguntat pels Mossos al mateix centre mèdic, va voler despistar a la policia assegurant que havia estat atacat per dues persones, per evitar donar pistes als investigadors dels Mossos d’Esquadra. 

LaMina

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra a la zona del barri de la Mina, a Sant Adrià / ElCaso.cat

Oficialment, la policia catalana confirma que té coneixement de l’incident amb un ferit per arma blanca, però no ha volgut donar més detalls de la investigació, a l’espera de la denúncia de l’home. 

Els investigadors, però, tampoc esperen que l’home es presenti a la comissaria per denunciar els fets, un cop atès al centre mèdic, per evitar que la policia posi el nas en els seus assumptes. La ferida a l’abdomen, tot i ser greu, no fa perillar la vida de l’home, de qui no n’ha transcendit l’edat ni la nacionalitat

Executat Valentín Moreno a Sant Adrià del Besòs

La setmana passada Sant Adrià del Besòs va tornar a ser notícia. Un desconegut va matar, d’un tret al cap per l’esquena, Valentín Moreno, el conegut assassí de la Vila Olímpica. 

L’home, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, molt conegut a la Mina pel seu currículum del mal, va ser executat al mig del carrer, a la cantonada entre el carrer de Tarragona i l’avinguda de la Platja, prop d’on vivia. No era exactament el barri de la Mina, però Valentín Moreno hi tenia molta relació, on formava part d’algunes de les famílies més violentes d’aquesta zona. Moreno va quedar ferit crític després de ser disparat per l’esquena i va acabar morint, divendres a la tarda, a la UCI de l’hospital de Can Ruti.

LaMina Tiroteo

Valentín Moreno, l'home tirotejat al cap a Sant Adrià de Besòs / ElCaso.cat

Els Mossos d’Esquadra, d’ençà d’aquest homicidi, van demanar a les seves patrulles que extremessin les mesures d'autoprotecció en incidents i patrullatges a la zona del Besòs -Sant Adrià, Badalona i Sant Martí-, per possibles rèpliques o enfrontaments entre bandes per l’assassinat de Valentín Moreno.