Alejandro Lamela, un jove de la localitat d'Ocaña, a Toledo, ha mort aquest cap de setmana al Paraguai després d'una caiguda el passat 5 de gener. Malgrat haver-lo operat d'urgència, finalment moria diumenge al país de la seva xicota, al qual havia anat per estar amb ella.

Mor un jove espanyol de 20 anys al Paraguai

Així ho ha confirmat la mare del noi al mitjà El Digital de Castilla-La Mancha, Ana Belén, en espera que sigui incinerat i que les seves restes siguin portades de tornada el seu poble al costat del seu pare, que havia volat fins allà després de l'incident per estar amb el seu fill.

L'Álex va tenir una caiguda de la qual encara no es coneixen les causes i malgrat els intents dels sanitaris per salvar-li la vida, va morir aquest diumenge. Estava al Paraguai de visita amb la seva xicota Laura, que va néixer allà, però portava des dels tres anys vivint a Ocaña.

Una tràgica caiguda quan visitava la seva xicota

Tot va començar el passat 20 d'octubre, quan el jove va decidir anar al país per acompanyar a la jove, que havia hagut d'anar al juliol perquè el seu avi estava molt malalt i volia acompanyar la seva família en un moment tan dur. L'Alejandro, que "no es volia separar d'ella perquè portaven junts des dels 13 anys", segons explica la mare, va volar per estar amb ella, tenint prevista la tornada a Espanya el 19 de gener.

Alejandro Lamela / Instagram

Alejandro feia de vegades de model per a la botiga de moda de la seva mare a Ocaña / Instagram

Tanmateix, mai no va tornar. El 5 de gener, vigília del dia de Reis, la mare detalla que sabia que alguna cosa no anava bé. "Em vaig aixecar i, en encendre el mòbil, vaig veure que tenia trucades de la mare de la Laura. Em deia que havia passat alguna cosa. Ens vam posar en contacte amb elles i ens van dir que l'Álex estava desmaiat a terra, que no sabien el que li havia passat," relata.

Un vessament al crani i una operació d'urgència

Quan els sanitaris van arribar, van veure que el noi tenia un fort cop al cap i un pols molt feble, encara que van poder reanimar-li per intentar portar-lo en ambulància fins a un hospital a la capital, Asunción.

Malgrat les presses, l'estat de salut del jove va empitjorar en el viatge, per la qual cosa van haver de traslladar-lo a l'hospital més proper, ja que tenia una gran quantitat de líquid al crani que pressionava el cervell. Des d'allà van avisar la família que calia operar-lo d'urgència, però el primer intent es va veure truncat perquè "tenia la tensió molt alta" i s'arriscaven que no superés la intervenció.

Al final va caldre operar-lo perquè la seva vida estava en perill, per la qual cosa se'l va ingressar en sala d'operacions, mentre el seu pare volava al país sud-americà per estar amb ell en el que serien les seves últimes hores de vida.

Què va passar? Mor en estranyes circumstàncies

Encara que el jove va superar la delicada operació, el seu estat continuava sent molt greu i amb proves posteriors es podia veure el gran dany cerebral que li havia deixat la caiguda. Tanmateix, la principal incògnita és: què va passar?

I és que encara no se sap com va caure o va rebre el cop: podria haver estat un incident cerebrovascular el que va provocar la caiguda o que un cop accidental hagués provocat el vessament intern que finalment va posar fi a la seva vida aquest diumenge. La seva mare assegura que el seu fill estava sa i que mai no havia estat diagnosticat amb problemes greus de salut.

Seguia l'amor de la seva vida, la seva xicota de sempre

De fet, poques hores abans de la tragèdia, l'Ana Belén va parlar amb l'Álex, tal com explica al mitjà citat: "Em va enviar una foto de la pizza que havia fet", presumint de la seva nova habilitat culinària, ja que poc després d'arribar al Paraguai havia trobat una feina en una pizzeria.

La seva mare el defineix i recorda amb el màxim afecte: "Era tot cor i estava gaudint molt allà. Em deia que hi havia uns paisatges espectaculars i que era molt bonic. El veia feliç i tranquil. Em quedo amb això, que fins a l'últim moment ha gaudit i ha fet el que ell volia."