Des de Mas d’Enric, la presó de Tarragona, la condemnada per assassinat Rosa Peral ha contestat a les preguntes de Ricard Ustrell, el director del Matí de Catalunya Ràdio, en la primera entrevista després de l’estrena a Netflix de la sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana, ‘El cuerpo en llamas’, i del documental a favor de Peral, 'Las cintas de Rosa Peral'. L’entrevista no ha estat autoritzada pels Serveis Penitenciaris del departament de Justícia i Peral ha estat sancionada amb una restricció de les comunicacions.

Sèrie de Netflix, “malintencionada”

Rosal Peral assegura que “no està bé” i ha explicat que la sèrie de Netflix dona una versió, segons ella, que és "malintencionada" i distorsionada de la realitat. Alhora, però, assegura que amb el documental, amb el qual ella ha col·laborat de manera oberta amb intenció d’explicar la seva versió dels fets, sí que el seu entorn hi ha vist una producció que s’ajusta més a la realitat. Cal recordar que alguns dels periodistes que hi participen asseguren que s’han vist enganyats per la productora per fer un documental de blanqueig de l’assassina Rosa Peral. “Jo no l’he vist”, ha assegurat durant l’entrevista amb Ustrell. 

Sobre la sèrie, tot i que tampoc l’ha vist, ha dit que no hi troba cap voluntat d’informar i lamenta que ningú ha tingut en compte que les seves nenes ara són adolescents. “No ho he fet per mi, sinó pel que poden patir elles, pel que poden dir-los els que les envolten”, ha assegurat. “M’han arribat comentaris que jo he guanyat diners, però no és cert. L’únic que he guanyat és que la gent m’enfonses amb la sèrie”, ha explicat Peral, en referència a les acusacions que ha rebut sobre si havia cobrat diners pels drets del documental de Netflix. L’Audiència de Barcelona ha ordenat l’embargament dels possibles pagaments que tant ella com Albert López hagin pogut percebre per la producció de sèries o altres produccions.

Manté la seva innocència

Tot i estar condemnada, amb sentència ferma confirmada pel Tribunal Superior, i amb anys de presó per davant, l’exagent de la Guàrdia Urbana ha mantingut la seva innocència i la tesi que va defensar en el judici, assegurant que va ser López qui va assassinar a Pedro Rodríguez. Amb tot, ha dit que es “penedeix” de no haver anat a la policia el dia en què, segons ella, que el seu amant va matar la seva parella. 

“En lloc de seguir-li el fil, tenir tanta por i escriure els missatges hauria d’haver anat a la policia”, ha lamentat. Peral ha dit que “no confia en la justícia ni en la policia” perquè al llarg de la seva vida ha rebut “molts pals”. “Et podria rebatre totes les proves que m’incriminen en l’assassinat”, assegura. “Els Mossos no van descobrir res, ho van construir amb el que jo vaig declarar”.

Rosa Peral també ha lamentat que tot i que fa sis anys del crim i que encara l’estan “trinxant” mediàticament amb sèries, programes i llibres. “Ja cansa”, ha assegurat a Catalunya Ràdio. “No veig que altres persones sofreixin la seva condemna de la manera que la pateixo jo”, també ha assegurat. La vida a la presó de Rosa Peral passa entre treballar al mateix mòdul, on cobra 118 euros, i també estudiant la carrera de Dret a la UOC.

Crítiques a Justícia de Ricard Ustrell

“Què ha canviat?”. El periodista que ha fet l’entrevista a Rosa Peral ha criticat al departament de Justícia per no haver autoritzat la conversa amb la condemnada. Ustrell, en canvi, s’ha preguntat com és que s’ha canviat la política, en referència, sense dir-ho, amb els presos polítics, que sí que van ser entrevistats, fins i tot, a la presó de Lledoners, amb càmeres i micròfons. 

Només pot trucar als seus familiars directes

Justícia ha castigat Rosa Peral per haver acceptat entrevistes sense autorització i se li ha prohibit que pugui fer trucades externes i només es pot comunicar amb els seus familiars -el seu pare, el seu germà, les seves filles i també la seva advocada, Núria González- per aquesta “falta greu”. Els interns tenen una llista de persones autoritzades per tal de poder fer trucades, però tenen prohibit facilitar entrevistes sense el vistiplau del departament. Rosa Peral, durant la conversa gravada amb Ustrell, també va assegurar que no creia que Justícia la sancionés, ja que, segons ella, no estava fent res il·legal, tot i que va aprofitar la trucada a un familiar per poder parlar amb el director del matinal de la ràdio pública de Catalunya.