Sempre ens passa que oblidem on hem aparcat el vehicle. En una ciutat tan gran com és Barcelona, és normal que els turistes i la gent que no hi viu es desorienti; carrers grans —si vas a l'Eixample, sembla tot igual—, molts cotxes, un bullici de gent... I, a l'hora de marxar, t'entren els nervis perquè no recordes on has estacionat el cotxe. Precisament això és el que li ha passat a una família francesa que ha vingut a passar unes petites vacances a la capital catalana.

Els turistes van trucar a la Guàrdia Urbana de Barcelona

Els turistes van estacionar el seu vehicle en algun carrer de Barcelona —segurament cèntric—. Després de passejar per la ciutat, van decidir tornar al cotxe, on hi havien deixat totes les pertinences, entre elles els aliments d'un dels seus fills, que és un bebè. El problema, però, és que no recordaven on l'havien aparcat i s'han passat tota la nit intentant trobar-lo. Davant la desesperació, van decidir contactar amb la Guàrdia Urbana de Barcelona perquè els ajudés en la recerca del vehicle perdut. 

GUB
La Guàrdia Urbana ajuda a una família francesa a buscar el seu cotxe a Barcelona / Twitter GUB

A dins del cotxe hi havia les pertinences personals

Els quatre membres de la família, juntament amb els agents de policia, van fer una "batuda" per la zona de la ciutat on creien que es trobava estacionat el cotxe. Per sort, el petit ensurt va acabar en un no res, perquè van aconseguir trobar el cotxe de la família francesa, que estava estacionat en un dels aparcaments de la ronda de Sant Pere, just al centre de la ciutat. Els turistes, en un principi, van mostrar la seva preocupació perquè havien deixat dins el vehicle les seves pertinences personals, però en arribar al cotxe, el van trobar en perfectes condicions.

Aplicacions que ens poden ajudar a trobar el cotxe

El nostre dia a dia el vivim a un ritme frenètic. Obligacions, compromisos, activitats que ens posen el cap a mil per hora. Si a això li sumes l'estrès que pot causar buscar aparcament a les grans ciutats, no és gens estrany que després d'haver aconseguit un espai per aparcar el vehicle no recordem on l'hem deixat. Però no cal preocupar-nos, ja que la tecnologia ens pot ajudar a recordar-ho.

Hi ha diverses aplicacions que ens permetran localitzar el nostre vehicle. La més coneguda és Google Maps. A banda d'utilitzar el GPS, també ens permet saber on hem aparcat el cotxe. L'aplicació funciona de la següent manera: una vegada hagis aparcat, sense allunyar-te d'ell, obre l'app i polsa el punt blau que apareix al mapa i que indica la teva posició. En polsar-lo, veuràs que a la part inferior t'apareix l'opció de "Guardar on té aparcat el cotxe".

A més de Google Maps, també trobem l'aplicació "Troba el cotxe aparcat". És un truc molt fàcil: una vegada aparcat el cotxe, només hem de seleccionar l'opció "Memoritzar la posició" perquè es guardi la ubicació i ja podrem seguir amb el nostre dia sense preocupacions. D'altra banda, un dels problemes més habituals són les grans superfícies comercials, especialment aquells pàrquings que tenen diverses plantes i múltiples accessos. Hi ha els qui utilitzen mètodes més rudimentaris, com apuntar-se el número de l'aparcament. D'altres viuen al límit i prefereixen confiar en la seva memòria. La tercera aplicació s'anomena "Find my parking" i permet marcar el lloc exacte en el qual hem aparcat, fer una fotografia de la plaça i compartir la ubicació amb altres persones.

Finalment, l'aplicació "Fixy" ens permet guardar la ubicació del cotxe aparcat i crear una ruta per arribar posteriorment a ell. Per accedir a l'esmentada ruta, ho podem fer mitjançant dos mètodes: el GPS del mòbil o bé seguir el traçat que ens proporciona l'aplicació. L'app, com les altres opcions, també inclou l'elecció de fer una fotografia del lloc en el qual hem aparcat el cotxe per recordar millor el lloc. 

Amb totes aquestes aplicacions disponibles pel teu telèfon mòbil podràs estacionar el teu vehicle allà on vulguis i gaudir de les vacances, o si més no despreocupar-te en el teu dia a dia.