Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup criminal especialitzat a cometre robatoris en aparcaments privats de pagament de Barcelona, una banda a la qual atribueixen més de 40 robatoris d'aquest tipus.

Els investigadors han detingut ara cinc persones com a membres d'aquest grup en el marc d'un dispositiu policial que es va produir el passat 9 de març i que va comportar tres entrades i registres en domicilis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), ha informat la policia autonòmica en un comunicat.

El grup estava format per set persones, encara que dues d'elles ja van ser detingudes fa dues setmanes i van ingressar a la presó, i entre tots ells acumulen un total de 115 antecedents. Els membres del grup actuaven de manera coordinada i accedien als aparcaments amb cotxe per cometre els robatoris de manera ràpida i sense ser detectats pels vigilants de seguretat privada.

Trencaven els vidres del cotxe i actuaven violentament si algú els veien robar

Buscaven vehicles de lloguer de turistes o bé de particulars, provant de localitzar a primera vista objectes de valor. Una vegada identificat un objecte de valor trencaven els vidres del vehicle i robaven tot el que trobaven a l'interior, un robatori que cometien molt de pressa per fugir després de manera molt ràpida, encara que si algun vigilant de seguretat els sorprenia no dubtaven a utilitzar la violència, assegura la policia autonòmica.

Gràcies a la investigació, que va arrencar el mes d'octubre, s'han aconseguit recuperar telèfons mòbils, ordinadors, maletes de turistes plenes de roba i documentació personal, aparells mèdics i més de 4.000 euros en efectiu.

Mossos Coche2

Cotxe dels Mossos / Mossos

Dels set membres del grup, cinc tenen entre 20 i 39 anys, el col·locador dels objectes robats en té 43 i l'últim integrant del grup és menor d'edat i no té relació familiar amb la resta del grup. Una vegada posats a disposició judicial es va ordenar l'ingrés a presó per a un dels detinguts, mentre que els altres tenen ordres de prohibició d'entrada en aparcaments i se'ls ha retirat el passaport.

Des de principis d'any, l'equip conjunt creat entre ambdós cossos policials per evitar robatoris en aparcaments privats ha permès detenir 26 lladres multireincidents. En aquest sentit, s'ha detectat un descens dels delictes comesos en aparcaments, ja que el desembre de 2021 es van registrar 369 robatoris i al febrer es van denunciar 173 fets delictius.

Quatre detinguts per robatoris a Lloret, Salt i Bescanó

Una parella i dos menors han estat detinguts en Lloret de Mar (Girona) per robar a l'interior de vehicles estacionats en aquest municipi i en els de Salt i Bescanó, segons informen els Mossos d'Esquadra.

La tarda del passat dia 7, els agents van rebre l'avís que s'havia produït un robatori amb violència a l'aparcament d'un supermercat de Lloret de Mar. Un client, en sortir de l'establiment, va veure unes persones que portaven bosses que havia deixat dins del seu vehicle, es va adreçar cap a ells i es va iniciar una discussió.

Els lladres van córrer cap a un automòbil per fugir i la víctima va pujar al capó per impedir-ho, però la conductora va frenar bruscament i el va fer caure causant-li lesions lleus. Amb la descripció facilitada, diverses patrulles van poder localitzar al vehicle i als seus ocupants en la urbanització Els Pinars, però, en veure els policies i abans de ser interceptats, van llançar una motxilla amb diversos objectes robats anteriorment.