Diumenge passat, 28 d'agost, Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del FCB Barcelona, patia un violent robatori a la seva casa de Castelldefels (Baix Llobregat), el botí del qual ascendeix fins als 700.000 euros. Els fets, que els Mossos d'Esquadra es troben investigant, van succeir al voltant de l'una de la matinada, quan el futbolista, la seva dona i els fills d'ambdós es trobaven a l'interior de l'habitatge. Malgrat que, de moment, els agents de la policia catalana no han identificat ni efectuat cap detenció amb relació a aquests fets, ha sortit a la llum com la banda de lladres encaputxats va planificar l'assalt a la mansió. Les primeres revelacions policials apunten que el robatori estava molt preparat, ja que els assaltants semblaven conèixer la distribució de la casa, així com la ubicació exacta de la caixa forta.

Els lladres haurien espiat la família a través de les xarxes socials

L'elevat grau de coneixement que els lladres tenien sobre la casa d'Aubameyang ha fet pensar els investigadors que el mateix futbolista, així com la seva família, han estat víctimes d'un exhaustiu seguiment, especialment a través de les xarxes socials; així ho han revelat fonts de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra a Telecinco. El jugador del FCB Barcelona, així com la seva parella, són molt actius a les xarxes socials, concretament a Instagram, on comparteixen imatges, vídeos i històries del seu dia a dia, els seus viatges, les seves noves adquisicions... És això, precisament, el que ha fet que els agents sospitin d'Instagram com la principal font d'informació a què han accedit els lladres, així com l'eina utilitzada per seguir els moviments de la família Aubameyang. Així, els lladres sabien, gràcies a les mateixes víctimes, on es trobaven, què compraven, o la disposició d'algunes habitacions de la casa.

No obstant això, tal com apunta la cadena de televisió, els Mossos també treballen amb les hipòtesis que hauria estat la mateixa banda la que va assaltar la casa del futbolista un mes enrere, o bé comptarien amb un "cavall de Troia" que haurien fet servir per accedir a la casa abans de cometre el cop.

El perill de fer "postureig"

Els futbolistes, concretament les seves cases i pertinences, han estat el principal blanc dels lladres al llarg d'aquest estiu, amb una onada d'assalts i robatoris als immobles dels famosos esportistes. No obstant això, existeix un factor compartit i de què els diferents cossos policials han alertat reiterades vegades: el perill de fer "postureig", especialment quan estem lluny. Els futbolistes, a més dela seva feina, sovint també exerceixen com a influencers, compartint la seva rutina a les xarxes socials. Això, sumat al fet de quan estan lluny de casa per alguna convocatòria tots els mitjans es fan eco, genera l'escenari ideal perquè els lladres puguin planificar un cop, ja que saben quan les seves víctimes estaran fora, quins objectes robar, i fins i tot on trobar-los.