Un violent assalt ha tingut lloc la matinada d'aquest divendres, 19 d'agost, en un xalet situat a prop de la cala d'Aiguablava, a la localitat de Begur (Baix Empordà). Segons ha transcendit, quatre d'encaputxats han assaltat el xalet al crit de "Policia!", i han retingut dins del mateix la família que l'ocupava i una persona del servei, intimidant-los i agredint-los físicament perquè els revelessin la ubicació de la caixa forta. Finalment, com la família no disposava d'una, els han obligat a lliurar-los diverses joies i diners, així com alguns telèfons mòbils. El botí de l'assalt ascendeix als 2.000 euros i, si bé els encaputxats van aconseguir escapar, agents dels Mossos d'Esquadra ja s'han fet càrrec de la investigació amb tal d'identificar i detenir els assaltants.

Els encaputxats van assaltar el xalet de matinada i havien estudiat les seves víctimes

El violent robatori s'ha produït entre les tres i les quatre de la matinada, en un xalet situat a la carretera que condueix a la turística cala d'Aiguablava, en el municipi empordanès de Begur. Els quatre membres d'una família, així com una persona pertanyent al servei de la casa, es trobaven dormint a les seves dependències del xalet quan els crits de persones que semblaven ser policies els han despertat.

Al crit de "Policia, policia!", quatre homes encaputxats han accedit a l'interior del xalet, donant inici així a una de les pitjors nits de la família, que és original de la ciutat de Barcelona. Els homes han procedit a retenir les cinc persones que han trobat dins de l'immoble, intimidant-les i agredint-les físicament, si bé fonts policials informen EFE que no van utilitzar una violència excessiva. Segons revelen les mateixes fonts, els assaltants estarien seguint un pla, ja que en alguna ocasió havien esmentat els negocis a què es dedicaven les seves víctimes, donant així a entendre que les havien estudiat abans de cometre l'assalt.

Com que no tenien caixa forta, els assaltants van obligar la família a donar-los joies, diners i els seus mòbils

En un primer moment, els encaputxats intentaven, mitjançant alguns cops i intimidació, obligar la família a revelar la ubicació de la caixa forta que suposadament tenien. En no disposar d'una, finalment, els assaltants els van obligar a lliurar-los diverses joies i diners, així com dos telèfons mòbils, un botí que ascendeix als 2.000 euros aproximadament, segons els Mossos d'Esquadra. Els encaputxats van retenir la família durant una hora sencera abans de fugir del xalet amb les seves pertinences; les víctimes, quan van poder, van alertar la Policia Local de Begur de l'ocorregut, avís que els agents van rebre poc abans de les cinc de la matinada.

Els Mossos investiguen els fets i busquen un grup d'homes amb accent d'Europa de l'est

La Policia Local va acudir al lloc dels fets, si bé la investigació d'aquest cas la duen a terme els Mossos d'Esquadra. Segons ha transcendit i han informat fonts policials a EFE, els assaltants eren homes i tenien un accent procedent d'Europa de l'est.