L'arribada de la tecnologia ha facilitat molt la vida de les persones, però també ha obert la porta al fet que els ciberdelinqüents tinguin accés de forma més fàcil a fer-ne de les seves i a enganyar a la gent per obtenir les seves dades personals i bancàries. Un dels mètodes més utilitzats és el phishing, en el qual la víctima rep un missatge, normalment per correu electrònic o SMS. L'estafador es fa passar per una empresa o una institució i introdueix un enllaç fraudulent en el missatge perquè la persona que el rep, amb qualsevol excusa, hi entri i els entregui tota la seva informació personal.
Un càrrec important al compte corrent? És una estafa
Una de les estafes més esteses, ja que el tema dels diners pot generar molta por, és la de suplantar alguna entitat bancària. En aquest sentit, s'ha detectat novament l'estafa del fals càrrec al nostre compte corrent. En aquest frau, els ciberestafadors envien un SMS a la víctima alertant-la que s'ha detectat una transferència inusual d'una qualitat elevada. "S'ha fet un càrrec per import de 1892,32 euros. Si no reconeix aquesta acció, verifiqui-ho immediatament", diu el text, acompanyant del corresponent enllaç fraudulent. No obstant això, en cas d'entrar-hi, ja s'hauria caigut en la trampa.
El primer que demanaran en aquesta pàgina web serà la clau per accedir al compte bancari. En cas de facilitar-la, però, no servirà per a res més que no sigui anar a parar a mans dels estafadors. Amb ella, els delinqüents ja tindran el que necessiten per a poder entrar a l'aplicació bancària i retirar diners o fer compres sense autorització. Per això, el més recomanable és desconfiar d'aquest tipus de moviments desconeguts i de les notificacions que alerten d'ells. Més val contactar directament amb el banc per corroborar que és cert. Tampoc s'ha de facilitar cap mena de dada personal o bancària en aquest tipus d'enllaços sospitosos.
🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!