Nova agressió contra el col·lectiu LGTBI+ a València. Un jove transsexual de 21 anys anomenat Axel, ha denunciat a les xarxes socials i davant de la Policia Nacional la pallissa que ha rebut dilluns a la matinada a la zona de l'avinguda Blasco Ibáñez de la capital valenciana.

Agressió a un jove transsexual a València

Aquest matí les xarxes socials es tornaven a commocionar per un atac contra un noi transsexual. Els fets van tenir lloc sobre dos quarts de quatre d'aquesta matinada a la plaça Hondures de València, on solen ajuntar-se grups de joves que, a més, celebraven la primera nit sense toc de queda.

L'Axel ha relatat al mitjà valencià À Punt que es trobava amb un grup d'amics quan es va separar juntament amb un d'ells per passejar en direcció a l'avinguda Blasco Ibáñez.

En aquell moment, es va adreçar a un grup de joves que estava assegut en un banc i va dir: "Què guapis som totis", fent referència al llenguatge neutre i inclusiu que cada vegada es fa servir més en el col·lectiu LGTBI+.

"Què guapis som totis"

Un d'ells, segons explica la víctima, va semblar embogir amb aquesta frase i es va aixecar agressivament preguntant-li: "M'estàs dient maricón?".

Després d'això es va iniciar una discussió en la qual el presumpte agressor va començar a posar-se violent, fins que un dels seus amics va provar de contenir-lo per evitar l'agressió.

L'Axel va aprofitar el moment per sortir corrents, però llavors es va adonar que havia deixat el seu amic sol i va tornar a buscar-lo. Va ser llavors quan l'agressor li va clavar un cop de puny a la cara que el va tirar a terra, on va continuar donant-li puntades.

Denuncia una nova agressió trànsfoba

Els cops li van provocar ferides a la cara i mal d'esquena. El jove ha publicat en el seu perfil d'Instagram una foto amb la cara plena de sang per denunciar públicament l'agressió i escrivia: "Ahir a la nit em van rebentar el nas amb unes quantes hòsties i el xaval em va perseguir per dir-li guapis todis".

Agresion transfoba València

Agressió trànsfoba a València / Instagram

A més, el jove ha interposat una denúncia formal a la comissaria de la Policia Nacional de Sapadors, a València, per considerar que ha estat víctima d'un delit d'odi.

Els agents de la policia han obert ara una investigació per aclarir les circumstàncies dels fets i localitzar el presumpte agressor.

Escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI+

El noi, en la mateixa entrevista a À Punt, explica que no recorda bé la cara de l'autor dels fets, però col·labora amb les indagacions per trobar-lo i fer justícia.

Des de la Generalitat Valenciana, el president Ximo Puig ha mostrat el suport de la societat valenciana al jove i ha qualificat d'"insuportable" l'"escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI".

Puig ha assenyalat a més en xarxes socials que "la resposta a aquesta escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI ha de ser una qüestió d'Estat... Vull enviar tot el suport de la societat valenciana a l'Axel, som al teu costat i som molts més", ha manifestat.

Encaputxats ataquen un jove amb arma blanca a Madrid

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, també s'ha pronunciat en afirmar que és "intolerable aquesta agressió i repugnant l'onada d'odi", i assegura que València és una ciutat oberta, tolerant, lliure i diversa on "no hi ha cabuda per a aquesta barbàrie, ni avui ni mai".

Policia Nacional / Policia Nacional

Cotxe de la Policia Nacional / Policia Nacional

Just aquesta setmana una altra agressió contra el col·lectiu es donava a Madrid, on vuit d'encaputxats van acorralar un noi de 20 anys al portal de casa seva i el van agredir amb armes blanques, gravant-li a una natja la paraula "maricón" amb una navalla. Hi ha una investigació oberta per localitzar els agressors, que semblaven anar a "caçar" persones del col·lectiu.