Detinguda una dona a Lleida per agredir una infermera d'un Centre d'Atenció Primària,CAP, que no la va deixar passar com a acompanyant d'un pacient, tal com marca el protocol per a la covid.

Agredeix una infermera del CAP de Lleida

Dissabte passat, cap a les 14.40 hores, la Guàrdia Urbana de Lleida rebia un avís d'agressió en el CAP, Centre d'Atenció Primària, de Lleida. Diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc, ubicat a l'avinguda Prat de la Riba.

Allà diversos testimonis van explicar el que havia succeït. Segons van poder saber els agents, una dona havia atacat a cops de puny i empentes a una de les infermeres de l'ambulatori, que l'havia informat que no podia passar amb un pacient que acompanyava.

Detinguda per atemptat contra un funcionari públic

La sanitària només complia amb el protocol per a la prevenció de la covid, que prohibeix l'entrada a hospitals i centres d'atenció primària a acompanyants dels pacients, per evitar aglomeracions i prevenir el contagi del coronavirus que va originar la pandèmia fa més d'un any.

Guàrdia Urbana Lleida ACN

Cotxe de la Guàrdia Urbana de Lleida / ACN

Però l'agressora, una dona de 48 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Lleida, no ho va voler entendre i va atacar la infermera, cridant-li i clavant-li cops de puny.

Davant d'aquests fets, els agents van procedir a la detenció de la dona per un delicte d'atemptat contra un funcionari públic.

Apallissa diversos sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona

No és la primera vegada que passa això en territori català durant els mesos de pandèmia. De fet, fa poc més d'un mes, una altra persona era detinguda per agredir els sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Coronavirus - Hospital Clínic - Sergi Alcàzar

Hospital Clínic de Barcelona / Sergi Alcàzar

El 10 d'agost al migdia, un nou pacient ingressava en la Unitat de Cures Intensives, UCI, de l'hospital barceloní. Segons la normativa covid d'aquest hospital, només pot entrar un acompanyant per pacient a l'UCI, però volien entrar dues persones: el fill del pacient i la tia.

Detingut per desobediència i atemptat contra el personal sanitari

Diversos infermers i metges van demanar llavors que un d'ells que sortís, però el fill del malalt va reaccionar amb una actitud molt agressiva i li va donar un cop de puny a una infermera.

Després va agredir també un administratiu, a qui va empènyer i va tirar a terra per després pegar-li diversos cops a la cara.

Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc dels fets i van detenir l'home com a presumpte autor de dos delictes: de desobediència a l'autoritat i d'atemptar contra el personal sanitari.