Un home ha estat detingut per una agressió als treballadors de l'hospital Clínic de Barcelona: li ha donat un cop de puny a una infermera i ha tirat a terra un administratiu.

Volia entrar a l'UCI, però els metges no el van deixar

Els fets han passat aquest dilluns a les 14:30 i tot ha començat per l'ingrés d'un pacient a l'UCI. Segons la normativa d'aquest hospital, només pot entrar un acompanyant per pacient a l'UCI, però volien entrar dues persones: el fill del pacient i la tieta.

Hospital Clinic Barcelona / Archivo

Detenen un home per agredir una infermera i un administratiu de l'hospital Clínic de Barcelona / Arxiu

Actitud molt agressiva i cop de puny a la infermera

Va ser en aquest moment quan els metges i els infermers li van demanar que sortís, ja que només podia entrar una persona. El fill del pacient va reaccionar amb una actitud molt agressiva i li va donar un cop de puny a una infermera i, per si no fos poc, també va agredir un administratiu, al qual va empènyer fins que va caure a terra i li va començar a pegar a la cara, explica Metrópoli Abierta.

Desobediència a l'autoritat i atemptat contra el personal sanitari

Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc dels fets i el van detenir com a presumpte autor de dos delictes: de desobediència a l'autoritat i d'atemptar contra el personal sanitari. De moment no han transcendit més dades sobre el presumpte autor dels fets, que es podria enfrontar a sancions econòmiques elevades. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Agressió a una metgessa a Brooklyn

Malauradament, aquesta no ha estat l'única agressió al personal sanitari en els darrers mesos i, de fet, el mes de març una metgessa va patir una brutal agressió per part d'un pacient. Per causes que encara s'estan investigant, aquest li va mossegar la cara a Brooklyn i la sanitària va compartir una foto a les xarxes socials per mostrar com li havia quedat la cara.

Una doctora amenaçada de mort pels negacionistes

Aquesta agressió no ha estat l'única que han patit els sanitaris durant la pandèmia del coronavirus i, de fet, una coneguda doctora i influencer alemanya fa uns mesos va compartir per xarxes socials les amenaces de mort  i insults constants que rebia per part dels negacionistes pel simple fet de fer divulgació científica per internet.

Una altra agressió d'un negacionista a una infermera a Gijón

A Gijón, un altre negacionista també va agredir una infermera i li va arrencar la mascareta mentre li deia que "era còmplice d'una mentida". L'agressió va ser al mig del carrer quan la sanitària estava tornant a casa després de passar la seva jornada laboral atenent a pacients amb la Covid-19.