Serial que ha acabat als tribunals. Una infermera d'un centre mèdic de Lugo ha estat condemnada després de rebel·lar a un jove que no era el pare del nadó nounat que pretenia educar i veure créixer. Un engany que es va destapar a l'últim moment i pel qual la infermera ha pagat car. La dona va consultar la història clínica de la pacient embarassada sense estar autoritzada i es va adonar del succeït. Tot seguit va dir-li al 'pare', amic seu. Després d'arribar a un acord amb la Fiscalia ha acceptat una pena de dos anys de presó i una multa de 1.500 euros.

"No ets el pare del nadó"

La infermera treballava en un centre mèdic de Lugo. Durant un dels seus torns va utilitzar la seva clau personal per accedir a la base de dades des d'un ordinador del centre i va consultar la història clínica d'una pacient embarassada, "prevalent-se del seu treball d'infermera i sense estar autoritzada per a això", recull la sentència.

Després d'obtenir aquesta informació es va posar en contacte amb la parella d'aquesta jove, al que ja coneixia. Acte seguit "va posar en coneixement de la parella sentimental de la pacient el resultat de les anàlisis", prossegueix l'escrit fiscal. Li va confessar que segons les proves mèdiques que figuraven en el seu historial el temps de gestació no es corresponia amb el temps que portaven de relació, per la qual cosa ell no podia ser el pare del nadó, relata Nius.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Es va desencadenar el caos, és clar. I quan la jove embarassada va tenir coneixement dels fets va denunciar la infermera per un delicte de descobriment i revelació de secrets, recollit a l'article 197 del Codi Penal. El fiscal va sol·licitar per a l'acusada una pena de quatre anys de presó i una indemnització per a la víctima de 3.000 euros per danys morals.

Finalment les parts van arribar a un acord i el Jutjat Penal número 1 de Lugo ha condemnat la infermera com a autora d'un delicte de descobriment i revelació de secrets, amb la concurrència de l'atenuant de reparació del dany (en haver pagat ja la indemnització), a dos anys de presó i 1.500 euros de multa.

El jutjat ha acordat deixar en suspens la pena de presó sempre que aboni la multa en els terminis estipulats i no torni a delinquir en un termini de dos anys.