La Begoña és la dona que el dissabte va ser brutalment agredida, sense motiu aparent, per quatre menors encaputxats al mig del carrer a Vitòria.

La Begoña va ser brutalment atacada quan li quedaven 200 metres per arribar a casa

Els fets van passar el dissabte a la matinada i la Begoña, que el dia anterior havia complert 30 anys, va sortir amb les seves amigues per celebrar-ho a Vitoria. Quan estava tornant a casa, cap a les 4:00, va començar a notar que uns homes l'estaven seguint i, quan li quedaven 200 metres per arribar a casa, la van començar a increpar.

"Només volem destrossar-te la cara de guapa que tens"

Al principi, es pensava que li volien robar i, en veure's amenaçada, els va oferir la cartera i el mòbil. No obstant això, els agressors van respondre dient: "Només volem destrossar-te la cara de guapa que tens" i, immediatament, li van començar a donar cops de puny. 

En mig de la brutal agressió, la víctima va començar a cridar "Pare, estic aquí" i els presumptes autors dels fets, atemorits, van fugir del lloc dels fets, quedant ella sola al mig del carrer envoltada d'una bassa de sang. Va ser en aquell moment quan va poder alertar a l'Ertzaintza dels fets, va venir l'ambulància i va ser traslladada a l'hospital i, posteriorment, va posar una denúncia.

"Em van pegar per motius d'odi"

"Eren quatre joves magrebins molt joves, anaven amb les caputxes posades i eren nens molt petits. Em van pegar per motius d'odi, no em van intentar robar ni agredir sexualment, van anar a allò que era visible (a la meva cara), com si fos un joc", explica la víctima a OkDiario.

Ha aprofitat l'ocasió per explicar que, quan va denunciar els fets, els policies li van dir que estaven qualificats de delicte d'odi. La Begoña, que assegura que els presumptes autors dels fets són menors d'edat no acompanyats, també ha explicat que al ser menors no poden entrar a presó, fet que li preocupa perquè "de la mateixa manera que li han fet a ella, també li poden fer a qualsevol nena".

Coche Ertzaintza / EFE

Quatre menors encaputxats agredeixen brutalment una jove a Vitòria. L'Ertzaintza està investigant els fets i la víctima assegura que es tracta d'un delicte d'odi / EFE

Tres lladres molt violents detinguts a Vitòria per asfixiar les seves víctimes

Fa uns dies a Vitòria, també van detenir un menor d'edat, juntament amb dos nois de 18 anys que, presumptament, cometien robatoris amb molta violència al mig del carrer. Anaven amb armes blanques i, per atacar les seves víctimes, a les quals amenaçaven, feien servir el mètode del mataleón, que consisteix a asfixiar-les fins a fer-los perdre la consciència.