Una dona agredeix i amenaça de mort a la seva metgessa en un centre de salut de Palma de Mallorca perquè li recepti diazepam. La doctora s'havia negat a receptar-li més capses del medicament, que funciona com a ansiolític i somnífer.

Ataca una doctora amb un boli per una recepta

Aquest dimarts, sobre dos quarts de cinc de la tarda, una pacient molt conflictiva i amb una forta addicció als medicaments va entrar en una consulta del centre de salut d'Arquitecte Bennàzar, a Palma de Mallorca.

L'objectiu de la seva visita era que la metgessa li receptés capses de diazepam, detalla el Periódico de Ibiza. Aquest fàrmac s'utilitza com a somnífer i ansiolític, especialment per tractar les persones amb síndrome d'abstinència d'alcohol, antics addictes.

"O em receptes diazepam o et mato"

Davant de la sol·licitud, la doctora va comprovar a la base de dades que la pacient havia adquirit recentment altres capses d'aquesta medicació prescrita i li va dir que no podia receptar-li les pastilles.

Va ser llavors quan la dona va reaccionar de forma molt agressiva i va agafar com a arma un bolígraf que hi havia a la taula.

Pastilles arxiu|arxivament / Pixabay

Pastilles / Pixabay

A continuació, es va abalançar sobre la sanitària, agafant-la pels cabells i colpejant-la contra la paret. Allà la va acorralar i li va posar el boli al coll mentre l'amenaçava de mort: "O em receptes capses de diazepam o et clavo el boli al coll i et mato".

Agafada en una farmàcia després de comprar les pastilles

Sota les amenaces, la metgessa va cedir i li va fer les receptes, i l'agressora va marxar del centre de pressa. Des del mateix ambulatori van trucar a la Policia Nacional, que va acudir al domicili de l'acusada, on no la van trobar. També es van desplaçar agents per atendre la víctima en el seu lloc de treball.

Altres patrulles van començar a fer batudes per la zona, prestant especial atenció a les farmàcies de la zona. I bingo: a prop del carrer Eusebio Estada, diversos efectius van localitzar la sospitosa, a qui se li van trobar les dues capses de diazepam que havia comprat.

Diazepam  Wikimedia

Pastilles de diazepam / Wikimedia

Per tot això, la pacient, de 56 anys i nacionalitat espanyola, va quedar detinguda com a autora d'un delicte de lesions greus i atemptat contra funcionari públic.

Repulsa oficial envers l'agressió

En un comunicat, la Conselleria de Salut ha expressat la seva repulsa davant de "qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic" i assenyala que s'ha activat "el protocol previst en aquests casos per oferir assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a la professional afectada".

També afegeix que "des de la reforma del Codi Penal el 2015, el personal del sistema sanitari públic té la consideració d'autoritat pública i preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l'agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l'aplicació de la llei".