Detingut un jove a Caudete, Albacete, per atropellar a propòsit un agent de la Guàrdia Civil mentre circulava sense carnet. Després va fugir a peu, abandonant el ciclomotor que conduïa, que no tenia matrícula.

Atropella un guàrdia civil a Caudete

Els fets van tenir lloc a la carretera a la carretera N-344 dins del terme municipal de Caudete, a Albacete. Un jove circulava amb un ciclomotor sense matrícula per un camí sense asfaltar i es va incorporar a la via nacional.

En veure que no portava la placa al vehicle, un guàrdia civil que estava de servei li va ordenar amb senyals que parés en el marge dret de la carreta. Però el noi va fer cas omís i va xocar de forma intencionada contra l'agent, que també anava amb moto i que va caure a terra i va quedar ferit.

Guàrdia Civil Trànsit|Tràfic

Guàrdia Civil controlant el trànsit / Arxiu

El conductor del ciclomotor va abandonar el vehicle i va començar a fugir a peu, encara que no va poder ser identificat perquè portava posat el casc de protecció, ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Condueix sense carnet i fuig

Posteriorment, agents del Grup d'Investigació i Suport a Trànsit, GIAT, del Subsector d'Albacete, en col·laboració amb personal del Laboratori de Criminalística de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Albacete, van obtenir proves biològiques del ciclomotor per identificar el delinqüent.

Després de rebre els resultats del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, van poder descobrir que l'ADN coincidia amb el d'un veí de Caudete, que va ser detingut.

Es tracta d'un jove de 21 anys, amb nombrosos antecedents i va quedar acusat de tres delictes: un d'atemptat contra agent de l'autoritat, un altre de lesions i un tercer contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor o ciclomotor sense haver obtingut mai un permís o llicència de conducció.

Detingut per tres delictes als 21 anys

Després de la identificació, localització i detenció de l'autor dels fets, per part d'efectius del GIAT de la Guàrdia Civil d'Albacete, es van instruir les pertinents diligències que van ser lliurades al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Almansa que s'ha fet càrrec de la causa.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

Pel delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat, el detingut podria enfrontar-se a una pena de presó de 6 mesos a 3 anys; pel de lesions greus, a una pena de presó de 3 mesos a 3 anys o multa de 6 a 12 mesos; pel de contra la seguretat viària, per conduir un vehicle de motor o ciclomotor sense haver obtingut mai permís o llicència de conducció, a una pena de 3 a 6 mesos de presó o la de multa de 12 a 24 mesos o amb la de feines en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies.