Un adolescent entra en una guarderia de Saudades, en l'estat brasiler de Santa Catarina, i mata dos nens i dues professores a cop de matxet.

Un adolescent entra amb un matxet en una guarderia

Sobre dos quarts d'onze hores locals, les dues del migdia a Espanya, les autoritats brasileres han començat a rebre trucades alertant que un home armat amb una arma blanca havia entrat en una guarderia i estava colpejant nens i professors.

Guarderia Archivo

Un adolescent mata a cop de matxet tres bebès i una professora en una guarderia de Saudades, en Brasil / Arxiu

L'agressor, que ha resultat ser un adolescent, havia entrat en una escola infantil del municipi brasiler de Saudades, en l'estat de Santa Catarina, armat amb un matxet. Amb l'arma ha atacat els bebès de menys de tres anys de la guarderia i les professores.

Almenys tres nadons i una professora han mort a causa de les ferides, informa el mitjà G1. Un altre bebè es troba crític a l'hospital.

Una professora que havia estat ingressada a l'hospital ha mort poc després.

L'agressor, de 18 anys, també ha estat traslladat a un hospital pròxim per les ferides que ell mateix s'ha causat en intentar suïcidar-se tallant-se el coll, després de cometre els crims.

Segons el subcomandant del batalló de la Policia Militar a Chapecó, Mayor Rafael Antônio da Silva, el delinqüent va ser retingut per testimonis dels fets fins que van arribar les autoritats.

Les identitats de les víctimes i de l'adolescent encara no han estat comunicades i la policia assegura que el sospitós ha estat detingut.

Matança al Brasil: mata bebès i una professora

El governador de Santa Catarina, Carlos Moisés, del Partit Social Liberal, ha confirmat en un comunicat la devastadora notícia de la matança registrada en el municipi de Saudades. "La meva solidaritat amb les famílies, la comunitat escolar i tots els veïns de l'acollidora ciutat del nostre Oest. Totes les energies de les forces de seguretat de la regió han de servir per esclarir aquest tràgic episodi", ha declarat.

L'Associació Chapecoense de Futbol també ha lamentat la tragèdia a les xarxes socials: "Estem summament consternats per la notícia de la tragèdia que acaba de succeir en el municipi de Saudades. No hi ha paraules per mesurar el dolor que estem sentint davant de tal atrocitat. Els estenem la nostra solidaritat i el nostre desig de fortalesa. El nostre cor i oració per tota la nació chapecoense estan amb vosaltres".

Saudades és una ciutat de l'oest del Brasil que té 8.900 habitants i és conegut com a La Vall de l'Hospitalitat per com són d'hospitalaris els seus habitants i com de bé que tracten els visitants que viatgen a la localitat.