Un atac en una guarderia del sud de la Xina deixa almenys dos nens morts, segons informa la premsa oficial.

Atac a ganivetades en una guarderia xinesa

Aquest dimecres, cap a les dues del migdia (sis del matí a Catalunya), un home va entrar en una guarderia de la ciutat de Beiliu, a la regió meridional de Guangxi, armat amb un ganivet.

L'atac múltiple va deixar morts a dos nens i va ferir a uns altres 16 -14 de menors i 2 professors-, que van ser traslladats a l'hospital.

A les deu de la nit (dues de la tarda aquí) es va publicar l'últim comunicat mèdic, en el que s'informava que dues de les víctimes ferides de gravetat estaven sent intervingudes quirúrgicament.

Les autoritats van detenir el sospitós i van obrir una investigació per provar d'aclarir els fets. Jimu News, un diari regional, va citar representants de la Policia local que asseguren que l'agressor podria patir d'una malaltia mental.

Dos nens morts i 16 ferits

Vídeos publicats per mitjans locals a la xarxa social Weibo, l'equivalent xinès de Twitter, mostraven taques de sang al pati de la guarderia i, posteriorment, a tres agents de la Policia emportant-se detingut a un home.

Ambulància Xina / Wikimedia Commons

Un home mata dos nens en una guarderia xinesa i fereix dos professors i 14 nens més / Wikimedia Commons

El mitjà estatal China News Weekly va relatar com els vianants que es trobaven als voltants en el moment dels fets van entrar amb pals a la guarderia per intentar reduir l'agressor.

Malgrat que la Xina és en general un país segur, els atacs en llocs públics -com escoles i guarderies- són relativament comuns.

Per exemple, al llarg de 2019 es van registrar desenes de ferits en atacs amb ganivets o martells en recintes educatius del país.

De fet, el Ministeri d'Educació va emetre després de l'atac una circular en la qual reclama totes les escoles del país que reforcin la seguretat per impedir possibles atacants que accedeixin als recintes, apunta el mitjà oficial Global Times.