La famosa actriu Mila Kunis, que va ser xicota de Macaulay Culkin, ha compartit ara al costat del seu marit Ashton Kutcher la seva solució per a la guerra a Ucraïna, on ella va néixer. Una recaptació de fons amb un objectiu de 30 milions de dòlars serà la seva aportació a l'ajuda humanitària urgent que necessiten els refugiats ucraïnesos que han hagut de fugir del país i que ja es conten en milions.

L'actriu Mila Kunis revela els seus orígens

Mila Kunis, que pocs saben que va néixer a Ucraïna, i el seu marit, el també actor Ashton Kutcher, s'han compromès a aportar fins a tres milions de dòlars en donacions per proporcionar ajuda humanitària "immediata" als refugiats ucraïnesos en països europeus. La parella llançava un missatge a les seves xarxes socials aquest dijous, informant del llançament d'una campanya a la plataforma GoFundMe amb la finalitat d'arribar a recaptar 30 milions de dòlars per a les iniciatives Flexport.org i Airbnb.org.

Ashton Kutcher i Mila Kunis / Instagram

Ashton Kutcher i Mila Kunis donaran tres milions a refugiats ucraïnesos / Instagram

Els artistes definien les campanyes com "dues organitzacions que estan activament al terreny brindant ajuda immediata als qui més el necessiten" i revelaven el passat de Mila Kunis, que va néixer a Chernivtsi, Ucraïna, d'on va emigrar als Estats Units: "Vaig néixer a Chernivtsi, Ucraïna el 1983. Vaig venir als Estats Units el 1991. Sempre m'he considerat nord-americana", començava l'actriu, de 38 anys.

Una campanya al costat d'Ashton Kutcher per ajudar Ucraïna

I prosseguia assegurant que és una nord-americana orgullosa, encantada amb tot el que el país ha fet per ella i la seva família. Tanmateix, ara s'emociona i revela que mai no ha estat més orgullosa de ser ucraïnesa, secundada per Kutcher, que també expressava el seu orgull d'estar casat amb una persona ucraïnesa. Els dos trencaven el seu silenci per primera vegada sobre el conflicte del país natal de Kunis, que han considerat "devastador".

Mila Kunis 2018

Mila Kunis ha revelat els seus orígens i ha volgut donar suport al poble ucraïnès / Wikimedia Commons

Així ho detallava la Mila: "Els esdeveniments que s'han desenvolupat a Ucraïna són devastadors. No hi ha lloc en aquest món per a aquest tipus d'atac injust contra la humanitat". És per això que explicaven que recaptaven fons per donar suport de forma immediata, subministrant ajuda humanitària als refugiats que tant es necessita a la zona. De fet, continuaven afirmant que el principal desafiament és la logística, i per això és prioritari l'habitatge i els subministraments al país afectat, així com en els receptors de refugiats.

Volen recaptar 30 milions de dòlars

La seva aposta és en l'empresa Flexport de transports, que organitza enviaments de subministraments a Polònia, Romania, Hongria, Eslovàquia i Moldàvia. També ho fan per Airbnb, que està donant allotjament gratuït temporal a refugiats que han fugit d'Ucraïna. El matrimoni demana els seus seguidors que donin el que puguin a la seva recaptació de fons, que pretén arribar als 30 milions de dòlars. "La gent d'Ucraïna és forta i valenta, però ser fort i valent no significa que no siguis digne de suport. Necessitem fer costat al poble d'Ucraïna", concloïa la Mila.

Kunis i Kutcher estan casats des de 2015 i tenen dos fills, una filla anomenada Wyatt, de set anys, i un fill, Dimitri, de cinc. Com ells, molts altres famosos han llançat campanyes de recaptació de fons, mentre altres, com l'influencer Kylie Jenner, indignaven amb els seus missatges sobre el conflicte. Un empresari rus establert als Estats Units també sorprenia amb una recompensa d'un milió de dòlars qui capturés "viu o mort" Vladímir Putin, de qui tot el món es pregunta on és la seva família.