Un conductor borratxo mata un home a Pedret i Marzà (Alt Empordà) en un accident de trànsit. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut per homicidi imprudent i per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Detingut per homicidi imprudent i conduir borratxo

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte al matí un home, de 32 anys, de nacionalitat peruana i veí de Portbou (Alt Empordà), per un homicidi imprudent i conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 

Els fets han passat aquest dissabte al matí, cap a les 7:00, al quilòmetre 27 de l'N-260, al terme municipal de Pedret i Marzà (Alt Empordà) quan s'ha produït una sortida de via d’un cotxe on viatjaven quatre homes

Un dels quatre ocupants del vehicle ha mort per culpa de l'accident

Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets i, malgrat els esforços per salvar un dels quatre ocupants del vehicle, un home de 41 anys, no han pogut fer res i ha acabat morint a causa de l'impacte.

El presumpte autor dels fets superava la taxa d'alcoholèmia permesa

El conductor, que ha resultat il·lès, ha donat positiu en la prova d'alcoholèmia, amb un resultat de 0,78 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat i se l’ha detingut per un homicidi imprudent i un delicte contra la seguretat en el trànsit en conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 

Mossos d'Esquadra / Archivo

Els Mossos d'Esquadra detenen un conductor borratxo que ha matat un home en un accident de trànsit a Pedret i Marzà (Alt Empordà): acusat d'homicidi imprudent i delicte contra la seguretat viària / Arxiu

Presó provisional o llibertat amb càrrecs

El conductor passarà pròximament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres (Alt Empordà), on es decidirà si ingressa a presó de manera provisional (amb fiança o sense fiança) o si en decreta la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. 

Investigació en mans dels Mossos d'Esquadra

La investigació continua oberta, en mans dels Mossos d'Esquadra, que estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte autor dels fets, que es podria enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i a penes de presó pels fets. 

Moren 125 persones a les carreteres catalanes aquest 2021

Amb aquesta víctima, són 125 les persones que han mort en accident de trànsit aquest 2021 a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons les dades provisionals del Servei Català de Trànsit, que "es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre", tal com explica la Generalitat de Catalunya.