Aquest diumenge un noi de 19 anys va assassinar la seva mare a ganivetades i, aquest dilluns ha estat detingut. Quan va cometre el crim, anava acompanyat d'un amic, que ha quedat en llibertat, ja que els Mossos consideren que no va participar directament en l'homicidi pels motius que s'explicaran a continuació.

El detingut té antecedents per maltractar la seva mare

Els fets van passar el diumenge al matí quan la víctima, que ja havia denunciat al seu fill per maltractament, va arribar a casa després de passar tota la nit treballant. Quan va obrir la porta, va veure que el seu fill i presumpte autor dels fets, Gerard Pasamontes Carpio, estava amb un amic i sospitava que havien estat bevent i fumant a l'habitació.

Asesino madre Ripoll / Cedida

Gerard Pasamontes Carpio ha estat detingut per, presumptament, haver matat a ganivetades la seva mare a Ripoll (Ripollès) / Cedida

Un veí veu com el Gerard i el seu amic fugen del lloc del crim

Arran d’això, va començar una discussió i el Gerard, presumptament, va començar a apunyalar la seva mare davant del seu amic. Va ser en aquell moment quan Maria Isabel Carpio va sortir al replà per demanar ajuda. Un veí que va sentir els crits, va sortir a socórrer-la i va veure la brutal agressió. També va poder veure com el Gerard i el seu amic, del qual no ha transcendit la seva identitat, fugien del lloc dels fets.

El Gerard, després del crim, va fugir i els Mossos d'Esquadra van obrir un fort dispositiu per localitzar-lo com més aviat millor. Finalment, va ser descobert a 10 quilòmetres del lloc dels fets, a Les Llosses. Va ser vist des d'un restaurant i, tot i que va intentar córrer per no ser atrapat, finament el van detenir com a presumpte autor de l'homicidi.

En llibertat perquè no va participar directament en l'assassinat

No obstant això, el Gerard no estava sol en el moment del crim, sinó que anava acompanyat d'un amic que no va participar directament en aquest assassinat. Tal com va avançar El Punt Avui, després de l'agressió, tots dos van fugir corrents del pis, situat a l'avinguda del Ripollès número 27. Així doncs, en un primer moment, hi havia dos fugitius: el Gerard i el seu amic.

L'amic del Gerard es va entregar als Mossos d'Esquadra al cap d'unes hores

Al cap d'unes hores, l'amic del presumpte autor dels fets, va decidir entregar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll i va quedar en llibertat, ja que els agents que investiguen el cas van entendre que no estava directament relacionat amb l'assassinat de Maria Isabel Carpio. Es preveu que en les hores vinents Gerard Pasamontes Carpio passi a disposició judicial, on molt probablement s'acordarà la seva entrada a presó de manera provisional i sense fiança.