Les carreteres catalanes tornen a registrar una jornada complicada, amb tres accidents diferents ocorreguts en les últimes hores que han deixat dos motoristes morts sis persones ferides, de poca gravetat, a diversos punts del territori. Els dos accidents mortals han succeït a la ciutat de Barcelona, als districtes de Sants-Montjuïc i Sant Martí, i han mort dos homes de 21 i 32 anys. Per altra banda, l'accident on han resultat ferides lleument sis persones ha estat un xoc múltiple entre un camió cisterna i dos turismes al punt quilomètric 308 de l'autopista AP-7, a l'altura de l'Ampolla (Baix Ebre). 

El Servei Català de Trànsit (SCT) actualitza la xifra de víctimes mortals en accidents de trànsit cada vegada que se'n té constància. A falta d'actualitzar-se, l'última xifra oficial és que 113 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. Amb els dos accidents mortals registrats en les últimes hores, les morts en accidents de trànsit ascendeixen fins a les 115

El camió cisterna ha perdut la càrrega, causant el xoc múltiple que ha deixat sis ferits

L'accident més recent és el que s'ha registrat a l'AP-7 a l'altura de la localitat de l'Ampolla, poc abans de les dotze del migdia, quan els serveis d'emergències han rebut l'avís. Un camió de gran tonatge estava prop de punt quilomètric 308 quan, per causes que es desconeixen, ha perdut part de la càrrega que duia. Això ha provocat un accident múltiple entre els vehicles que circulaven darrere, un d'ells un camió cisterna que transportava boranol, i dos turismes. El xoc ha deixat sis persones ferides, afortunadament quatre de poca gravetat i dos lleus, tot i que una de les víctimes ha necessitat ser excarcerada del vehicle, ja que hi havia quedat atrapada. 

Els Bombers s'han desplaçat fins al punt del sinistre amb tres dotacions, acompanyats de dispositius terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com efectius dels Mossos d'Esquadra. L'accident ha provocat retencions de fins a cinc quilòmetres i ha obligat a tallar dos carrils, el dret i el de la sortida 39A, i a desviar el trànsit cap a l'N-340. A hores d'ara, la circulació ja s'ha restablert, segons informa Trànsit.

xoc multiple camio cisterna sis ferits
El xoc múltiple entre un camió cisterna i tres turismes ha deixat sis ferits a l'Ampolla. / Foto: Bombers

Un accident de moto a la ronda litoral, al districte de Sant Martí, deixa una víctima mortal

Un motorista de 32 anys ha perdut la vida cap a les sis del matí d'aquest divendres, 26 d'agost, mentre circulava per incorporar-se a la ronda litoral, segons ha sabut l'ACN. El sinistre s'ha registrat prop de l'entrada 24, en sentit Besòs, i no s'ha vist implicat cap altre vehicle. L'accident l'han atès unitats de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

El motorista de 21 anys que ha perdut la vida a Sants-Montjuïc ha xocat amb un cotxe

Finalment, el tercer accident mortal va produir-se la tarda del passat dijous, 25 d'agost, cap a dos quarts de vuit, entre el carrer Josep Carner i el passeig Montjuïc. En aquest, un jove motorista de 21 anys va morir després que la seva moto xoqués, per causes que es desconeixen, amb un altre vehicle. De la mateixa manera, s'han activat unitats de la UIPA de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dotacions del SEM.