Agents de la Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida van desmantellar el passat 16 de maig una plantació de marihuana que hi havia amagada en una zona muntanyosa de difícil accés propera al pantà de Camarasa, a la Noguera. Es van detenir dues persones de nacionalitat albanesa com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els arrestats havien muntat tota la infraestructura necessària per poder cultivar la marihuana i, a més, s'havien muntat un petit campament on vivien per poder tenir vigilat el cultiu.

Més de 3.500 plantes de marihuana

L'operatiu de la Guàrdia Civil es va iniciar quan a la caserna de Balaguer van tenir coneixement que podia haver-hi una plantació de marihuana en una zona propera al pantà de Camarasa. Es va obrir una investigació i, en confirmar aquestes informacions, el passat dimarts es va decidir intervenir. En arribar-hi, els agents van trobar dos homes acampats. Un d'ells va poder fugir, però va poder ser atrapat ràpidament. Els dos delinqüents havien muntat una infraestructura per al cultiu de plantes de marihuana amb generadors, grups electrògens i eines agrícoles o de jardineria.

Per al manteniment de les plantes, obtenien l'aigua del pantà mitjançant una bomba elèctrica i generadors de gasolina i després l'emmagatzemaven en unes piscines. A més, havien muntat un petit campament on vivien per tenir controlada la plantació de ben a prop i evitar que fos detectada pels cossos policials. En la intervenció es van decomissar un total de 3.650 plantes, 3.550 de les quals eren de petita grandària i 100 de grandària mitjana. També es van intervenir 1.137 esqueixos que hi havia en planters situats dins d'un petit hivernacle i el material que feien servir.  El Jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer s'ha fet càrrec de les diligències.