Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut sis persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública i han desmantellat una plantació de marihuana que hi havia amagada en una zona boscosa als afores de Riudecols, al Baix Camp. La detenció es va produir aquest passat dimarts, 9 de maig, després de dues setmanes d'investigació per part de la policia catalana. Aquesta es va iniciar arran d'una informació per part de veïns d'aquest municipi que els van informar que podria haver-hi un cultiu de droga en un terreny boscós als afores de la població.

Des dels Mossos van fer les corresponents indagacions i van confirmar que aquestes informacions eren certes i van localitzar la plantació. Aquest dimarts diverses patrulles hi van anar i van trobar-hi un total de 9.751 plantes de marihuana en diverses etapes de creixement i de diferents mesures. A més, també es va trobar tota la infraestructura necessària per al cultiu de la droga, entre els quals hi havia mànegues d'aigua, generadors elèctrics i quinze dipòsits d'aigua repartits per tota la plantació.

Sis persones detingudes

En l'operatiu policial, els agents dels Mossos van trobar sis persones a la plantació que van ser detingudes. Es tracta de cinc homes que eren els responsables del cultiu i un altre que s'encarregava d'adequar el terreny. Aquest últim, en el moment dels fets, conduïa una màquina retroexcavadora amb la qual estava habilitant la zona perquè s'hi poguessin plantar més plantes. Tots els arrestats són joves d'entre 19 i 25 anys i veïns de Reus, Cambrils i Falset. Estan acusats d'un delicte contra la salut pública. Cinc d'elles han passat a disposició judicial, mentre l'altre ha quedat en llibertat després de declarar en seu policial. La investigació dels Mossos segueix oberta i no es descarta que en els pròxims dies es puguin produir més detencions.