Els Mossos d'Esquadra investiguen un tiroteig al Vendrell, Baix Penedès, després que algú abandonés un home amb tres ferides de bala davant l'hospital del municipi, on ha estat intervingut per les lesions.

Abandonen un ferit de bala al Vendrell

Segons informa la policia catalana, aquest dimecres, passats dos quarts de vuit de la tarda, algú va deixar un home amb tres ferides de bala a la porta de l'hospital del Vendrell i se'n va anar. Davant de la situació, des del centre mèdic van avisar els Mossos d'Esquadra, que van acudir al lloc.

La víctima, un home de nacionalitat marroquina i veí del Vendrell, ja ha estat identificat, però encara no ha pogut ser interrogat sobre això.

I és que l'home presentava tres impactes d'arma de foc a les cames que coincidien amb projectils, encara de calibre desconegut, que no havien afectat els òrgans vitals, però que van requerir una operació.

Tres trets a les cames i ningú a qui acudir

Ara els Mossos investiguen aquest tiroteig amb un sol ferit de moment, i hauran d'aclarir les circumstàncies i causes de l'enfrontament. De moment hi ha diverses hipòtesis sobre la taula i no han transcendit detencions sobre això.

Mossos

Vehicle policial / Mossos d'Esquadra

Dos tirotejos també han posat en alerta la ciutat de Barcelona, concretament al barri de la Mina, al districte de Sant Adrià del Besòs.

Fa poc més d'una setmana, un tiroteig amb una persona ferida destapava l'escalada de violència entre els clans dels Lisardos i els Perejiles.

Lisardos i Perejiles, enfrontats a la Mina

Després d'aquell tiroteig, que es va començar per un comentari despectiu d'un jove del clan a un altre del rival, els Mossos van iniciar una investigació per aclarir els fets i intentar retirar les armes del barri.

I quan les indagacions estaven encara en fase inicial, es va produir un segon tiroteig el matí de l'11 de setembre, quan una persona d'un dels clans va sortir al carrer i va començar a disparar a l'aire aprofitant que la policia no hi era.

LaMina

Patrulla policial al barri de la Mina de Barcelona / Mossos d'Esquadra

Els investigadors tenen poca col·laboració perquè a la Mina ningú no parla ni denuncia els fets. Bastant és ja si algú s'atreveix a trucar al 112 quan se senten trets.

Dos tirotejos en una setmana

En relació amb aquests últims enfrontaments i segons les informacions policials a les quals va tenir accés ElCaso.cat, el ferit en el tiroteig de la setmana passada, que va quedar ingressat a l'hospital del Mar amb una ferida lleu al braç, formava part del clan dels Perejiles. També ho era l'autor dels trets a l'aire de dissabte.

Malgrat la rivalitat entre clans, tot apunta que el motiu més profund pel qual es disputen és el tràfic de marihuana, que s'ha convertit en el mode de vida d'alguns d'aquests grups a la Mina.

De fet, se sospita que en els últims dies s'han desplaçat fins al barri més persones del clan dels Perejiles com a reforç per a la guerra que s'està coent en aquest barri barceloní.