Un nen de 13 anys ha estat abandonat durant diverses setmanes en un pis de Palma (Mallorca). La Policia Nacional ha detingut una dona, la mare del menor, per un suposat delicte d'abandonament en deixar el seu fill petit vivint només en condicions insalubres mentre ella residia en un altre habitatge. Aquesta situació va ser descoberta arran de les diferents alertes que van donar els veïns de l'edifici on es trobava el nen, que va fer activar una patrulla policial que finalment el va rescatar i després de diverses indagacions va donar amb la mare com a possible autora dels fets.

Tot va succeir aquest dilluns cap a les tres de la matinada. Diversos veïns d'un edifici del districte Oest de Palma van trucar la Policia Nacional, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de les Balears, perquè un menor estava colpejant portes del bloc de pisos. Els agents es van traslladar fins a l'edifici des d'on s'havia rebut l'avís i es van entrevistar amb alguns dels inquilins que van confirmar que el nen havia estat colpejant les portes i van remarcar que no era un fet aïllat sinó una conducta repetida perquè vivia tot sol des de feia molt temps. Tant és així que no van poder identificar els pares del preadolescent.

Rescaten el menor i detenen la mare

Els agents, davant de tals testimonis, van realitzar les primeres gestions per localitzar els pares del menor. No hi va haver sort. Per això, van trucar a la porta del pis on suposadament residia el nen i, en efecte, el menor els va obrir la porta. Estava en condicions d'insalubritat evidents amb l'habitatge brut, desordenat i amb menjar podrit. A més, hi havia un sol llit en una habitació. A través del preadolescent van aconseguir contactar amb la mare, que es va personar al lloc passat força temps.

En arribar la dona, els agents van esbrinar que s'havia comprat un altre pis a Palma, on ella pernoctava i que encara no tenia habilitat, per la qual cosa el seu fill residia tot sol al pis. La Policia Nacional la va detenir com a suposada autora d'un delicte d'abandonament de menor, per deixar tot sol el seu fill durant un temps prolongat en un immoble. El nen va quedar a càrrec d'un familiar.