Carnaval mogut a Constantí, al Tarragonès. Aquesta matinada els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís per part de la policia local d'aquest municipi informant que un grup d'homes d'ètnia gitana han atacat el vigilant del pavelló municipal on s'estava fent la Festa del Carnaval. Per causes que encara no s'han pogut aclarir, s'ha iniciat una batussa entre els vigilants i els homes, que ha acabat amb el vigilant ferit lleu i traslladat a un centre mèdic.

Enfrontaments amb els Mossos per evitar la detenció

Alhora, però, l’autor principal de les agressions, un jove de 18 anys, ha marxat del lloc dels fets i corrent ha arribat fins a un bloc de pisos on viuen altres persones de la seva família. D’aquestes cases, i segons consta a l’atestat dels Mossos al qual ha tingut accés ElCaso.cat, un grup d’unes vint persones, entre homes i dones, han sortit per intentar evitar la detenció de l’home que havia agredit el vigilant de seguretat. Al lloc, a més del cap de torn operatiu dels Mossos i d’efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) de Tarragona i de Trànsit, que s’hi han desplaçat en sentir l’incident per l’emissora, també hi havia un equip d’ordre públic de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). 

El grup de persones que ha sortit de les cases dels familiars i amics de l’home que s’havia de detenir portaven pals i han increpat als agents, fet que ha obligat als efectius de l’ARRO dels Mossos a desplegar una línia amb material antiavalots. Finalment, s’ha pogut detenir l’home, de nacionalitat espanyola i amb antecedents, i tal com consta també a l’atestat policial, s’ha hagut de fer ús de la força per tal de poder practicar la detenció i dissoldre el grup de persones que la volien evitar. Dos agents de l’ARRO dels Mossos han resultat ferits per contusions, segons ha pogut saber ElCaso.cat. El detingut també va colpejar als agents d’USC abans de poder ser immobilitzat i detingut.

Constantí, ‘no-gone zone’

Per tal d'evitar nous enfrontaments o rèpliques, durant tota la nit els Mossos han deixat patrulles a reacció a la zona per prevenció. Aquest barri és una de les zones més calentes del Camp de Tarragona i està fora de control. Grups de famílies han ocupat cases i s'han fet forts, pensant que en aquests carrers tenen la impunitat absoluta. Les cases ocupades serveixen de pisos francs també per tota mena d'il·lícits penals, com el tràfic de drogues.

Nous detinguts 

Durant el matí d'aquest dilluns 27 de febrer, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, els Mossos d'Esquadra han detingut a tres persones més relacionades amb l'incident. En concret, s'han arrestat dues dones de 43 i 45 anys, així com un home de 47, tots tres acusats d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. A hores d'ara, els Mossos mantenen la investigació en curs i no descarten més detencions en els pròxims dies.