Un incendi causat a partir d'una brutal explosió a Bangladesh ha deixat, de moment, 49 víctimes mortals i més de 200 persones ferides. Els serveis d'emergències bengalins estan treballant a contrarellotge amb el màxim nombre de dotacions per tal d'estabilitzar i apagar el mortal incendi, en una operació on també treballa l'exèrcit bengalí, donada la magnitud de l'explosió. 

La forta explosió va produir-se ahir a la nit en un dipòsit de contenidors de la ciutat de Chittagong, a Bangladesh. Un contenidor particular, propietat de l'empresa holandesa BM, va explotar per causes que es desconeixen, segons ha informat l'Agència EFE. La brutal explosió ha afectat també la resta de contenidors del dipòsit i ha desencadenat en un incendi que crema des d'ahir a la nit, el qual que ha deixat xifres terribles de víctimes. 

49 víctimes mortals i més de 200 ferits, entre treballadors, bombers i policies

Dins el dipòsit accidentat hi havia aproximadament 250 treballadors en el moment de l'explosió, ha informat EFE. A mesura que avancen les tasques d'extinció de l'incendi es coneixen (i augmenten) el nombre de víctimes mortals i persones ferides arran de l'explosió. Per ara, hi ha 49 persones mortes, de les quals set són bombers. Entre les ferides, una xifra que supera les 200 persones i que es preveu que continuï augmentant, hi ha quinze bombers, alguns d'ells en estat crític, així com personal policial. Les persones ferides estan essent ateses a diversos hospitals propers a la zona accidentada, així com en un hospital militar improvisat. 

Apagar el foc, un repte

El contenidor explotat estava ubicat en un dipòsit de 50.000 contenidors, molts d'ells amb productes químics "altament inflamables" en el seu interior. Segons han relatat fonts dels bombers bengalins  a EFE, la primera explosió va causar un incendi i, en propagar-se les flames, altres contenidors propers van començar a explotar. És per aquest motiu que als bombers els resulta extremadament difícil controlar la situació i extingir l'incendi; avui, 51 membres de l'exèrcit bengalí s'han unit als bombers per brindar-los el seu suport. 

Els bombers en les tasques d'extinció de l'incendi ahir a la nit. Les flames, alimentades pels productes altament inflamables que s'emmagatzemen als contenidors, són molt perilloses i difícils de controlar. / Gelos a Youtube

 

No obstant això, malgrat la tragèdia, s'ha pogut evitar que els contenidors que emmagatzemen els materials més inflamables s'hagin vist afectats pel foc.

Els edificis propers a la zona, afectats per l'explosió

Els veïns residents a prop de la zona accidentada han relatat a EFE que van sentir l'explosió, i que l'ona expansiva va arribar a trencar i esmicolar les finestres dels edificis i mesquites que envolten la zona. La magnitud de l'explosió és equiparable a la brutal explosió al port de Beirut (Liban) ocorreguda fa uns anys, tal com ha afirmat el portaveu de l'Associació de Contenidors Interiors de Bangladesh a EFE. 

El director de l'empresa apunta que podria ser un "acte de sabotatge"

Les autoritats bengalines han confirmat que formaran un comitè que investigarà el tràgic accident, del qual encara no hi ha hipòtesis que expliquin com ha pogut succeir. No obstant això, el director de BM, l'empresa a la qual pertany el contenidor incendiat, ha apuntat a EFE que no estan segurs de com va començar, però que podria deure's a un "acte de sabotatge".